Στην κατεύθυνση ολικής αναδιάρθρωσης του πιο κομβικού οργανισμού του ΥπΑΑΤ για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους κινείται ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ένας πρώτο δείγμα γραφής για το τι θα επακολουθήσει έδωσε πρόσφατα στη βουλή κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για… γκέλες στις πληρωμές, καθώς 650.000 αγρότες είναι στα… κάγκελα.

«Υπάρχει πλήρης εικόνα της σημερινής κατάστασης του ΟΠΕΚΕΠΕ», είπε στη βουλή ο νέος ΥπΑΑΤ και δεσμεύτηκε ότι θα μπει τάξη με άξονα τις ανάγκες κάθε δικαιούχου, συνεχίζοντας την ολοκλήρωση της ένταξης του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr, ώστε ο Έλληνας παραγωγός να μπορεί εύκολα και άμεσα να εξυπηρετηθεί, να έχει πλήρη εικόνα των συναλλαγών του, να νιώθει ασφάλεια για τις συναλλαγές που εκτελεί και κυρίως να υπάρχει διαφάνεια και δικαιοσύνη στις κατανομές.

Featured Image

Όπως τώρα αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του Agronewsbomb, στην κυβέρνηση έχουν -επιτέλους- αρχίσει να αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος και το πολιτικό κόστος που φέρνει αυτή η κατάσταση και ετοιμάζονται για ρήξεις. Μια τέτοια ρήξη για παράδειγμα, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια ολική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ, με διαχωρισμό αντικειμένων. Ως γνωστό, όπως άλλωστε λέει και το όνομά του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, είναι αρμόδιος για τις πληρωμές, αλλά και τους ελέγχους. Με δεδομένη την ήδη διαπιστωμένη αποδυνάμωσή του, καθώς πολλοί υπάλληλοί του είτε έχουν φύγει λόγω συνταξιοδότησης, είτε επιθυμούν να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες, είτε ήδη έφυγαν, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, να υπάρξει ένα σπάσιμο αρμοδιοτήτων. Έτσι, δεν θα είναι παράξενο π.χ. να δούμε το ελεγκτικό κομμάτι να δούμε να το αναλαμβάνει π.χ. μια διεύθυνση άλλη του ΥπΑΑΤ… Σε αυτή την κατεύθυνση ίσως πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση, αν σκεφτεί κανείς ότι τα τελευταία χρόνια ο οργανισμός καλείται και προσπαθεί να κάνει και να βγάλει διαγωνισμούς, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις… καταπέφτουν. Τέτοια περιθώρια χρόνου δεν φαίνεται να υπάρχουν άλλα, ενώ και η λύση της αλλαγής προσώπων πάλι από μόνη της δεν φαίνεται ικανή να αλλάξει την κατάσταση…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image