Συναντήσεις με τους υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Κελέτση και Διον. Σταμενίτη είχε αντιπροσωπεία από τη Λέσβο, το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα.

Το ΥπΑΑΤ επισκέφτηκαν οι Γιάννης Φλωρίδης από τη Γεωτεχνική Αιγαίου, Π. Κατσαβέλλης (ΓΕΩΤΕΕ) και Χαράλαμπος Αθανασίου, βουλευτής της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νησιώτες ενημέρωσαν τον Σταύρο Κελέτση για τα θέματα με τις ασθένειες των ζώων στο νησί, όπως είναι ο καταρροϊκός και η ευλογιά, αναλύθηκαν ζητήματα πρόληψης, προστασίας, αλλά και αντιμετώπισης με το ΥπΑΑΤ να δεσμεύεται για ένα πλαίσιο αντιμετώπισης ταυτόσημο με της Θεσσαλίας.

Featured Image

Με τον έτερο ΥφΑΑΤ, τον Δ. Σταμενίτη, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συζητήθηκε το ζήτημα της ακαρπίας ελιάς, ενώ επισημάνθηκε πως δεν υπάρχουν κονδύλια για αποζημιώσεις κα η όποια ελπίδα μεταφέρεται σε επίπεδο νότιας Ευρώπης, αφού κι άλλες χώρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Τέλος, αναλύθηκαν θέματα αγροτικής ανάπτυξης και από το ΥπΑΑΤ άφησαν να εννοηθεί ότι ίσως υπάρξουν κάποιες αλλαγές όσον αφορά στην περιφερειοποίηση, με πρόσθετα κονδύλια, για παράδειγμα για περιοχές όπως η Λήμνος, που είναι από τις τελευταίες στην ΕΕ σε αγροτική ανάπτυξη.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image