Μετά τις αυξημένες φέτος χρεώσεις στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, με χαράτσια έως και σχεδόν 100% πάνω από πέρσι ακόμα και για αιτήσεις χωρίς αλλαγές, με τα ίδια στρέμματα δηλαδή και για μόνιμες καλλιέργειες, οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με νέες εκπλήξεις.

Όπως καταγγέλλουν μιλώντας στο Agronewsbomb, αγρότες από διάφορες περιοχές της χώρας, υπάρχουν πύλες που χρεώνουν ένα πρόσθετο ποσό, πέραν του κόστους δήλωσης ΟΣΔΕ δηλαδή, τώρα με το άνοιγμα του συστήματος για τα οικολογικά σχήματα. Αυτό το ποσό μπορεί να αφορά ένα ποσό της τάξης των 40-50 ευρώ ανάλογα βέβαια και το μέγεθος της αγροτικής εκμετάλλευσης.

Κάποιες πύλες την ίδια ώρα δεν μένουν στην πρόσθετη αυτή χρέωση και λέμε πρόσθετη γιατί το πρασίνισμα μέχρι πέρσι συμπεριλαμβάνονταν στην χρέωση της ΕΑΕ. Απαιτούν δηλαδή επιπλέον χρήματα από τους παραγωγούς και μάλιστα ζητούν ακόμα και 1 ευρώ ανά στρέμμα για τα οικολογικά που γίνεται αίτηση ένταξης.

Τα χρήματα αυτά μπορεί να φαίνονται λίγα, όμως δεν είναι, καθώς οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν φορτωθεί ένα… κάρο χαράτσια, άνευ καμιάς λογικής.

Featured Image

Κάπως έτσι, γκρεμίζεται ολόκληρο το… αφήγημα κάποιων, ότι η μετάβαση του ΟΣΔΕ στο gov, θα φέρει μείωση κόστους για τους 650.000 δικαιούχους κοινοτικών επιδοτήσεων.

Σημειωτέον ότι σε σχέση με τα οικολογικά σχήματα, όπως μόνο το Agronewsbomb, έχει γράψει έγκαιρα, έχουν καλλιεργηθεί στις τάξεις των αγροτών λανθασμένες προσδοκίες, καθώς οι αιτήσεις είναι πάρα πολλές, αλλά το μπάτζετ συγκεκριμένο.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image