Βέβαιος δηλώνει σε συνομιλητές του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λ. Αυγενάκης, για τις αλλαγές στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ετοιμάζεται το νέο πλαίσιο λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ λέει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος με αφορμή τις αρρυθμίες στις πληρωμές, έχει ανοίξει μεγάλη κόντρα με το νυν πρόεδρο Ευάγγελο Σημανδράκο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Agronewsbomb, σε πρόσφατη συνάντηση στη Λάρισα (από τις πολλές που είχε τελευταία λόγω πλημμυρών) με στελέχη της ΝΔ από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, ο Λ. Αυγενάκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι με το νέο έτος θα προχωρήσουν αλλαγές προσώπων στον πιο κομβικό οργανισμό του ΥπΑΑΤ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, όπως είπε στην ομήγυρη ήδη ετοιμάζεται το νέο πλαίσιο λειτουργίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σκοπός της ηγεσίας του ΥπΑΑΤ είναι να αλλάξουν περισσότερα του ενός πρόσωπα στον ΟΠΕΚΕΠΕ για να ανακτηθεί ο έλεγχος του οργανισμού.

Κατά την πρόσφατη επίσκεψη των συμπατριωτών του, Κρητικών, στη Βάθη, ο Λ. Αυγενάκης δεν δίστασε να αναφερθεί στα πάμπολλα λάθη στις πληρωμές, πολλά από τα οποία ανακάλυψε ο ίδιος με τη βοήθεια του γ.γ. Γ. Στρατάκου, ο οποίος και επιβλέπει το θέμα των πληρωμών, λίγο πριν την α’ δόση ενιαίας.

Featured Image

Ένα, από τα πολλά σημεία τριβής του Λ. Αυγενάκη με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι τα χιλιάδες δεσμευμένα ΑΦΜ παραγωγών από την Κρήτη, που έχουν να πληρωθούν (κάποιοι εξ αυτών) για ένα, δύο ή και παραπάνω χρόνια, φέρνοντας και πολιτικό κόστος στη ΝΔ. Μάλιστα για το θέμα αυτό υπήρξε ακόμα μια σύσκεψη – φωτιά στον ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα τις προηγούμενες ημέρες, με τα αίματα να ανάβουν…

Οι επικρατέστεροι για τη νέα διοίκηση

Προβάδισμα τώρα για την επόμενη ημέρα στα τεκταινόμενα στον ΟΠΕΚΕΠΕ φαίνεται να αποκτά, όπως άλλωστε έχει γράψει πάλι το Agronewsbomb, ο γνωστός μελετητής Δημήτρης Ντογκούλης από τη Λάρισα, που θεωρείται και συμπεριλαμβάνεται στους εκλεκτούς Αυγενάκη, καθώς από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων από το νέο ΥπΑΑΤ έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην επισήμανση και αποκατάσταση των λαθών στις πληρωμές. Θέση στη νέα διοίκηση θα έχει σίγουρα και ο Κ. Μπαμπασίδης, νυν αντιπρόεδρος, στελέχη από την Κρήτη, ενώ αλλαγές αναμένονται και στα κατώτερα κλιμάκια του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image