Μέχρι τις 7 Ιουλίου έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι αγρότες να καταθέσουν την πρότασή τους για χρηματοδότηση από τα σχέδια βελτίωσης.

Η παράταση δόθηκε με εντολή Αυγενάκη, καθώς προϋπήρχαν σχετικά αιτήματα από τους γεωτεχνικούς, μελετητές κ.λπ. λόγω περιορισμένου χρόνου για τη συλλογή των αναγκαίων δικαιολογητικών.

Ωστόσο, οι πληροφορίες σε σχέση με τις αιτήσεις αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον κρίνεται μάλλον περιορισμένο σε σχέση με άλλους κύκλους σχεδίων βελτίωσης, κάτι όμως, όπως σημειώνουν κύκλοι μελετητών στο Agronewsbomb, δεν οφείλεται μόνο στο περιορισμένο μπάτζετ του προγράμματος… αλλά έχει να κάνει γενικότερα με την οικονομική κατάσταση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα μας.

Featured Image

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τις αιτήσεις που θα υποβληθούν τελικών γύρω στις 6.000 με 7.000, αντί 10.000 και 11.000 άλλων κύκλων στο παρελθόν.

Τώρα όσον αφορά στις αιτιάσεις, ότι η παράταση οδηγεί σε αύξηση της βάσης, δεν φαίνεται να επαληθεύονται καθώς το 90% των μορίων σε ένα επενδυτικό σχέδιο αφορά στην υφιστάμενη κατάσταση, η οποία δεν αλλάζει εύκολα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image