Με 23 και 24 λεπτά κάνουν τις προμήθειές τους σε εισαγόμενο καλαμπόκι αρκετές χοιροτροφικές μονάδες της χώρας, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του Agronewsbomb, καθώς έγινε εκτεταμένη εισαγωγή τελευταία με καράβια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εγχώρια αγορά να πιέζεται παρά το γεγονός μάλιστα ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά αποθέματα αυτήν την εποχή, ενώ και τα αλωνίσματα ακόμα και στις πιο πρώιμες παραδοσιακά περιοχές, αναμένονται όψιμα και στο τέλος Σεπτέμβρη.

Μ’ αυτό το πρίσμα πέριξ των 23-25 λεπτών το κιλό γίνονται οι πράξεις στη χώρα μας, ενώ η καλλιέργεια στις βασικές ζώνες παραγωγής μέχρι σήμερα πάει αρκετά καλά και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, αναμένονται καλές αποδόσεις. Οι εκτάσεις είναι και αυξημένες φέτος λόγω της θέσπισης συνδεδεμένης, με τους αγρότες όμως σε πολλές περιοχές της χώρας να παραμένουν μπερδεμένοι για το αν θα τη δικαιούνται ή όχι. Όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε σήμερα ένας έμπειρος παραγωγός ζωοτροφικών φυτών, κανείς από όσους έβαλαν φέτος καλαμπόκι δεν είναι στην πραγματικότητα σίγουρος αν δικαιούται συνδεδεμένη καθώς κάθε λίγο και λιγάκι κόβουν εκτάσεις από το ΥπΑΑΤ.

Ζήτημα εν τω μεταξύ για το καλαμπόκι αναμένεται να αποτελέσει η δυνατότητα άρδευσης που έχει ο καθένας ειδικά σε τέτοιες συνθήκες, όπως αυτές που διανύουμε αυτές τις ημέρες.

Featured Image

Παράγοντες της αγοράς πάντως θεωρούν ότι αν παραμείνει το γάλα ψηλά, ενδεχομένως από το χειμώνα να υπάρξει ζήτηση για καλαμπόκια επιπλέον και η τιμή να ανέλθει και πάλι.

Σε διεθνές επίπεδο τώρα το καλαμπόκι για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,3% στα 5,46 δολάρια το μπούσελ στο Χρηματιστήριο του Σικάγο την Πέμπτη, με τις προβλέψεις να προβλέπουν υγρότερο καιρό στη ζώνη του καλαμποκιού κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι τιμές στην Ιταλία είναι στα 243 ευρώ ο τόνος

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image