Ο ταμίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ανατολή κ. Φώντας Δουλούμης μιλάει στο Agronewsbomb.

Εκτός… σεζόν είναι η Κρήτη πλέον και η περιοχή της Ιεράπετρας σε ντομάτα και αγγούρι με τις συγκομιζόμενες ποσότητες, εξαιρετικά λίγες.

Όπως αναφέρει στο Agronewsbomb, ο ταμίας του Συνεταιρισμού Ανατολή, κ. Φώντας Δουλούμης: “στη ντομάτα είναι ζήτημα αν έχουμε 2 τόνους τη μέρα και στο αγγούρι 1 τόνο. Στη ντομάτα εκτιμώ πως τη νέα χρονιά θα υπάρξει μια μείωση εκτάσεων κατά 10%, λόγω κυρίως των πολλών ζημιών στην παραγωγή. Στο αγγούρι τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκτιμώ πως θα έχουμε αύξηση εκτάσεων, καθώς αρκετοί παραγωγοί, πάνε από τη ντομάτα στο αγγούρι. Αυτή τη χρονική περίοδο τα πράγματα στο αγγούρι δεν εξελίσσονται καλά για τους παραγωγούς, καθώς οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές και κυμαίνονται στα 18-20 λεπτά το κιλό. Πέρσι οι τιμές είχαν φθάσει έως και στα 2,70 ευρώ το κιλό, αλλά φέτος είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, καθώς υπήρχαν πολλά καλοκαιρινά αγγούρια και η προσφορά ήταν μεγάλη. Πρέπει να σημειώσουμε πως και ο τουρισμός δεν είναι όπως πέρσι, είναι σε χαμηλότερα επίπεδα και αυτό είναι οφθαλμοφανές. Στην Ισπανία τώρα τα αγγούρια μόλις την τελευταία εβδομάδα είναι στα 60-80 λεπτά το κιλό, αλλά τον Απρίλιο Μάιο ήταν στα 18-22 λεπτά. Γενικά πάντως μια τάση ανόδου στις εκτάσεις με ντομάτα βελανίδι, αν και δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα με τους εργάτες”.

Λίγα λόγια για τον Συνεταιρισμό

Featured Image

ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανατολή βρίσκεται κοντά σας από το 2000 προσφέροντας τις οργανωμένες υπηρεσίες του στα 200 και πλέον μέλη του, στους συνεργάτες του και στην τοπική κοινωνία βοηθώντας την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας και αλλά και στον εκσυγχρονισμό των μεθόδων καλλιέργειας και εμπορίας των κηπευτικών της Ιεράπετρας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο συνεταιρισμός σήμερα αριθμεί περισσότερα από 200 μέλη και είναι ένα λαμπρό παράδειγμα άριστης συνεργασίας, οργάνωσης και συλλογικής προσπάθειας για ανάπτυξη και βελτίωση των παραγωγικών και εμπορικών διαδικασιών.

Η τεχνογνωσία, η πείρα και η συστηματική προσπάθεια όλων των μελών του αγροτικού συνεταιρισμού Ανατολή έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα ο αγροτικός συνεταιρισμός να αναγνωρίζεται πανελλαδικά για την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παρέχει στους καταναλωτές, πράγμα που πιστοποιείται και από τους επίσημους φορείς ISO, TUV και CRETACERT.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image