Δημήτριος Ψεμματάς: «Οι ελληνοποιήσεις οφείλονται στην απουσία αυστηρών ελέγχων. Οι Έλληνες καταναλωτές έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι τρώνε. Σίγουρα, δεν πρέπει να τρώνε ελληνοποιημένα ή και αμφιβόλου ποιότητας κρέατα που έρχονται από άλλες χώρες».

Επτάμισι (7,5), περίπου, ευρώ το κιλό θα πουλιέται από τους κτηνοτρόφους Ξάνθης φέτος το αρνί (σφάγιο) ενόψει του Πάσχα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, στην εφημερίδα μας, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Δημήτριος Ψεμματάς, τονίζοντας, ουσιαστικά, ότι η τιμή δεν θα μεταβληθεί σε σχέση με πέρσι.

Featured Image

«Παρότι τα φετινά κοστολόγια των κτηνοτρόφων είναι σαφώς πιο αυξημένα σε σχέση με τα περσινά, η τιμή θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα όσον αφορά τα αμνοερίφια για το Πασχαλινό τραπέζι. Η αλήθεια είναι ότι μετά το Πάσχα των Καθολικών οι τιμές για το αρνί έπεσαν. Ενώ, τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση της ζήτησης για το ελληνικό αρνάκι. Σε κάθε περίπτωση, από εμάς, τους Έλληνες παραγωγούς, τα αμνοερίφια φεύγουν σε χαμηλή τιμή» όπως σχολιάζει, για το θέμα, ο κύριος Δημ. Ψεμματάς.

Πηγή: Φωνή της Ξάνθης

Featured Image