Σε απελπιστική κατάσταση ένα 30% των κτημάτων στη Δυτική Ελλάδα.

Απογοητευτική διαπιστώνει την κατάσταση αρκετών κτημάτων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, όπως είναι το Αγρίνιο και η Άρτα, οι οποίες είναι και παραδοσιακές ζώνες καλλιέργειας, ο γεωπόνος Θανάσης Πισαλίδης. Όπως εξηγεί μιλώντας στο Agronewsbomb: “όσοι δεν έκαναν dormex το Φεβρουάριο έχουν τα κτήματά τους σε κακή κατάσταση και αυτό είναι οφθαλμοφανές στις περιοχές Άρτας και Αγρινίου. Στη Δυτική Ελλάδα φέτος φαίνεται πως δεν συμπληρώθηκαν οι απαραίτητες ώρες ψύχους για τα ακτινίδια, οι οποίες στις περιοχές αυτές ήταν κάτω από 300 ώρες. Όταν λέμε ώρες ψύχους εννοούμε θερμοκρασίες από 0 έως 7,2 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα τα δέντρα να μην κοιμηθούν… Όσοι παραγωγοί δεν έκαναν dormex το Φεβρουάριο θα έχουν πρόβλημα. Σημειώνεται πως το dormex δίνεται με άδειες κατ’ εξαίρεση στη χώρα μας κυρίως έπειτα από πιέσεις συνεταιρισμών προς το ΥπΑΑΤ”.

Κτήματα με ακτινίδια στην Δυτική Ελλάδα

Αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά ακτινιδίων, ο κ. Πισαλίδης, τονίζει πως καταγράφηκε έλλειψη σε ακτινίδια τους τελευταίους μήνες και τα αποθέματα είναι από ανύπαρκτα έως… ελάχιστα.

Featured Image

Στην Άρτα έβαλαν μπρος τα ποτίσματα

Αλλά και στην Άρτα, όπως λέει στο Agronewsbomb, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού-ΕΑΣ Άρτας κ. Νίκος Γκίζας δεν παραλείπει να εκφράζει τον προβληματισμό του σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες. “Είμαστε μόλις στις αρχές Απριλίου και κάποιοι παραγωγοί αναγκάζονται να βάλουν μπρος τις γεωτρήσεις. Έχουμε ξεχάσει από πότε έχει να βρέξει. Στην περιοχή μας έχει ρίξει κάποιες… ψιχάλες με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στα ακτινίδια, τα οποία έχουν θέμα γιατί δεν έκανε και χειμώνα”, σημειώνει ο ίδιος.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image