Παραδέχεται πως θα ήταν σωστότερο να επεκταθεί το ΠΟΠ σε όλες τις περιοχές που καλλιεργείται η συγκεκριμένη ποικιλία εντός Ελλάδας, θεωρεί όμως πως οι Μεσσήνιοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να παραιτηθούν από τα νομικά τους δικαιώματα στην προσφυγή τους στο ΣτΕ.

Ο πόλεμος της ελιάς με τις πολιτικές αποφάσεις και τις δικαστικές διεκδικήσεις της ονομασίας μεταξύ των Μεσσήνιων καλλιεργητών και όλων των υπολοίπων στην Ελλάδα καλά κρατεί.

Το επιβεβαίωσε με τις δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο του Λαμία FM-1 96,2, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς.

«Στο πρόσφατο Food expo υπήρχαν τούρκικα περίπτερα που πουλούσαν ελιές με την ονομασία Καλαμάτας και αυτό πρέπει να το σταματήσουμε, τόνισε ο κος Μαντάς, προτείνοντας αντί της απόσυρσης της προσφυγής των Μεσσήνιων στο ΣτΕ την επέκταση του ΠΟΠ σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας που καλλιεργείται η στγκεκριμένη ποικιλία.

Featured Image

Στο εξωτερικό ακούγοντας τη λέξη ”Καλαμάτα” το πρώτο πράγμα που τους έρχεται στο μυαλό είναι η ελιά και όχι η περιοχή. Αυτό το προïόν λοιπόν που είναι προστατευμένο και αναγνωρισμένο από την ΕΕ θα πρέπει να το προστατεύσουμε και να διευρυνθεί η χρήση του», είπε ο κ. Μαντάς.

Ακούστε το ηχητικό

https://lamiafm1.gr/%CE%BF-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC/

Featured Image