Πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ αγροτικών ενισχύσεων παραμένουν στον πάγο. Είναι τα 265 από τις συνδεδεμένες και τα 445 από τα οικολογικά σχήματα. Τα 41 εκατομμύρια που πιστώθηκαν προχθές από την προκαταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο, δεν έφτασαν ούτε για ένα γέμισμα στο ρεζερβοιυάρ των τρακτέρ.

Η έλλειψη αυτή ρευστότητας είναι ορατή στην αγορά των θεσσαλικών πόλεων

Και οι αγρότες στο Θεσσαλικό κάμπο αγωνιούν αν θα μπορέσουν να βρουν ρευστότητα για να αγοράσουν σπόρους και λίπασμα, ή ακόμη χειρότερα αν θα έχουν νερό να ποτίσουν το καλοκαίρι καθώς καθυστερούν απαράδεκτα τα έργα αποκατάστασης των δικτύων των ΤΟΕΒ που σμπαραλιάστηκαν από τις θεομηνίες του περασμένου Σεπτέμβρη. Και η ευθύνη δεν είναι στους ΤΟΕΒ που με πενιχρή οργανωτική δομή κατάφεραν να δημοπρατήσουν έργα αποκατάστασης. Υπάρχουν και οι δήμοι που δηλώνουν αδυναμία να κατασκευάσουν τους δρόμους πρόσβασης μέχρι τα αντλιοστάσια.

Featured Image

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δήμου Κιλελέρ, όπου ένα μεγάλο τμήμα του αρδεύεται από τον ΤΟΕΒ Πηνειού, με τα δίκτυα να παραμένουν διαλυμένα εφτά μήνες μετά τη θεομηνία και τα όσα ανέφεραν ο γραμματέας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Παναγιώτης Καλογιάννης, αλλά και ο ομότιμος καθηγητής Γεωπονικής Φάνης Γέμτος στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας”:

Πηγή: thessaliatv.gr

Featured Image