Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο των τιμών αιγοπρόβειου γάλακτος, ενός προϊόντος από το οποίο εξαρτώνται χιλιάδες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της χώρας. Η κυβέρνηση ας ρίξει πρώτα τα καύσιμα και το ρεύμα και μετά ας ασχοληθεί με το γάλα και το ελαιόλαδο.

Την ώρα που οι εξαγωγές Φέτας και γενικά γαλακτοκομικών προϊόντων… καλά κρατούν, πληροφορίες του Agronewsbomb ανέφεραν ότι οι μεγάλοι γαλατάδες με τις… ευλογίες της κυβέρνησης και των κάθε λογής συμφερόντων που νέμονται τον κόπο των γνήσιων παραγωγών, έχουν δώσει γραμμή για μείωση στα τιμολόγια σε σχέση με πέρσι στο αιγοπρόβειο γάλα της τάξης των 5-10 λεπτών το κιλό.

Η προσπάθεια μάλιστα αυτή, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Agronewsbomb, έχιε τις… ευλογίες και τη… στήριξη της κυβέρνησης, η οποία για μια ακόμα φορά, προνοεί για το καταναλωτικό κοινό και όχι τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.

Featured Image

Αυτό βέβαια που δεν φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη κυβέρνηση και γαλατάδες είναι πως η μείωση της παραγωγής τους τελευταίους μήνες σε σχέση με πέρσι με βάση και τα επίσημα στοιχεία του ΕΛΓΟ είναι δραματική, τόσο επειδή μειώνεται το ζωικό κεφάλαιο, όσο και επειδή έχουν πέσει οι αποδόσεις για πολλούς και διάφορους λόγους. Αυτή η μείωση της παραγωγής, όσο και η διατήρηση των τιμών παραγωγού για το αιγοπρόβειο γάλα στην ΕΕ σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως έγκαιρα ενημερώσαμε από το Agronewsbomb, αναμένεται όχι μόνο μείωση τιμών να μην φέρει, αλλά και αύξηση, αφού ήδη υπάρχουν γαλατάδες που προσφέρουν τιμή εκκίνησης στο πρόβειο γάλα στα 1,80 ευρώ το κιλό και στο γίδινο 1,15. Η τάση αυτή, λόγω και μόνο του ανταγωνισμού και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης με τη δικαιολογία του υψηλού πληθωρισμού, αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα, με ωφελημένους τόσο τους κτηνοτρόφους, όσο και τους αγρότες.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image