“Χλωμό” να πληρωθούν όλες οι εκκρεμότητες ενιαίας πριν το Πάσχα, ακόμα οι εφαρμογές για τις συνδεδεμένες.

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τον οργανισμό πληρωμών και τις πύλες ΟΣΔΕ.

Μέχρι το Πάσχα έχει δεσμευθεί το ΥπΑΑΤ ότι θα πραγματοποιηθεί η διορθωτική πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2023. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Agronewsbomb από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι διαδικασίες προχωρούν για την διορθωτική αυτή πληρωμή. Θυμίζουμε ότι γύρω στα 88 υπολογίζονται τα εκατομμύρια ευρώ, που δεν καταβλήθηκαν κατά την πρώτη και δεύτερη δόση της ενιαίας, θέμα που αποκάλυψε πρώτο τότε το Agronewsbomb. Σύμφωνα λοιπόν με πηγές μας, η πληρωμή το πιθανότερο είναι να γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα, πλην όμως θεωρείται εξαιρετικά… “χλωμό” να πληρωθούν και τα 88 εκατ. ευρώ, δηλαδή το πιο λογικό αυτή τη στιγμή είναι να δοθούν λιγότερα χρήματα.

Εν τω μεταξύ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει και η διαδικασία αποδέσμευσης των 16.000 περίπου δεσμευμένων ΑΦΜ. Όπως έχει δεσμευθεί ο ΥπΑΑΤ Λ. Αυγενάκης, θα πληρωθούν κανονικά οι σύννομοι παραγωγοί, ενώ όσες υποθέσεις αφορούν μη σύννομη καταβολή επιδοτήσεων, θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη.

Featured Image

Δεν είναι ακόμα έτοιμη η εφαρμογή για τη συνδεδεμένη καλαμποκιού

Σε σχέση με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, όπως γράψαμε προ ημερών, καταβάλλεται προσπάθεια να αρχίσουν κάποιες πληρωμές, από τα μέσα του μήνα, αλλά δεν είναι τίποτα σίγουρο μέχρι σήμερα.

Πρόβλημα αναφέρουν υπεύθυνοι ΚΥΔ και παραγωγοί σε σχέση με την εφαρμογή για τη συνδεδεμένη καλαμποκιού καθώς δεν είναι ακόμα έτοιμη και οι έμποροι δεν μπορούν να ανεβάσουν τα στοιχεία που ζητούνται για να λάβουν τα χρήματα οι παραγωγοί.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image