Μεστό το προηγούμενο χρονικό διάστημα από την άποψη των εξελίξεων το ρεπορτάζ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με τις αλλαγές στις διευθύνσεις του οργανισμού πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) να έχουν τροχοδρομηθεί και το Βαγγέλη Σημανδράκο να έχει ήδη πάρει το δρόμο της αποχώρησης καθώς έγινε δεκτή η παραίτησή του από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στο μοντέλο λειτουργίας που θα επιλέξει τώρα το ΥπΑΑΤ σε σχέση με τη λειτουργία του εν λόγω οργανισμού.

Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θυμίζουμε τα περισσότερα πράγματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ λειτουργούσαν ρολόι με τον τότε πρόεδρο Θανάση Καπρέλη να έχει αναθέσει ξεκάθαρους ρόλους στους διευθυντές, ρόλοι οι οποίοι είχαν ως βασικό σκοπό και στόχο την έγκαιρη χρονικά πληρωμή και κατά το δυνατό με τα λιγότερα λάθη. Όπως και γίνονταν δηλαδή, όπως άλλωστε κατά κοινή ομολογία αναφέρουν και όλοι οι αγρότες. Τότε, το μοντέλο λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε επιλεγεί είχε βασικό στόχο επίσης να προλαμβάνονται λάθη και παραλείψεις έγκαιρα.

Τα χρόνια πέρασαν, η ΝΔ έγινε κυβέρνηση και αν εξαιρέσει κανείς την εποχή Βορίδη στο ΥπΑΑΤ, τα περισσότερα μετέπειτα πάνε στραβά στις πληρωμές των αγροτών, κάτι που φαίνεται και από τις συνεχείς αλλαγές ηγεσίας. Σήμερα, αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις τις επόμενες ημέρες, θα είναι λένε οι πληροφορίες του Agronewsbomb, οι φάκελοι και τα αρχεία πληρωμών που θα παραλάβουν από τους απερχόμενους οι νέοι διευθυντές, αλλά και όπως είπαμε παραπάνω, το μοντέλο λειτουργίας που θα επιλέγει, το ποιός ή ποιοι θα παίρνουν αποφάσεις και θα δίνουν κατευθύνσεις, οι σχέσεις με τους τεχνικούς συμβούλους κ.λπ. Από τους φακέλους στην τελετή…. παράδοσης – παραλαβής τις επόμενες ημέρες, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το ενδεχόμενο για διορθωτικές πληρωμές. Θυμίζουμε ότι πάνω από 88 εκατ. ευρώ δεν έχουν καν κατανεμηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε δικαιούχους, ενώ χιλιάδες είναι και τα μπλοκαρισμένα ΑΦΜ, είτε για λόγους δικαιολογημένους, είτε… αδικαιολόγητους, όπως έχει αφήσει να διαφανεί όσα διαρρέει το ΥπΑΑΤ τελευταία.

Featured Image

Σημαντικό ρόλο θα παίξει επίσης η επιλογή προέδρου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με τις πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο για ανάληψη της ηγεσίας από τον νυν πρόεδρο του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζο…

Ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος σε κάθε περίπτωση αναμένει μια συμπληρωματική πληρωμή και μάλιστα άμεσα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image