Πιστώθηκε η προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης 2023, αλλά τα παράπονα από αγρότες και κτηνοτρόφους για μειώσεις, είναι πάρα πολλά.

Στο μεταξύ, υπομονή μέχρι την Δευτέρα ή και την Τρίτη πρέπει να κάνουν οι παραγωγοί που δεν έχουν βασική τράπεζα την Πειραιώς.

Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις λόγω του βαλέρ της μιας ημέρας, οι επιδοτήσεις σε όλες τις άλλες τράπεζες θα καταστούν διαθέσιμες για ανάληψη με κάρτα, από την Δευτέρα ή και την Τρίτη.

Πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι πάντως που επικοινώνησαν με το Agronewsbomb, υποστηρίζουν ότι έχουν δει μειώσεις στα ποσά από 15 μέχρι 25% σε σύγκριση με πέρσι, όμως υπάρχουν και κάποιοι με μειώσεις ακόμα και πάνω από 40-50%.

Featured Image

Οι μειώσεις στη βασική οφείλονται στη διαδικασία της σύγκλισης που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ. Σημειώνεται ότι με βάση και την χθεσινή ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, δεν διαφαίνεται πληρωμή οικολογικών σχημάτων τον ερχόμενο Δεκέμβριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πραγματική αγροτική οικονομία και την αγορά.

Ερωτήματα εγείρονται εξάλλου από τους παραγωγούς, σε σχέση με τις καθυστερήσεις στις διαδικασίες αυτές κυρίως ως προς τα οικολογικά σχήματα, για τα οποία σημειωτέον υπήρχε άπλετος χρόνος και στις δυο προηγούμενες ηγεσίες του ΥπΑΑΤ, προκειμένου να τα περαιώσουν, κάτι που δεν έκαναν, μάλλον για να μην επωμιστούν και το ανάλογο πολιτικό κόστος…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image