Χωρίς να δουν ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό τους τη χθεσινή ημέρα αλλά και σήμερα 200 καλαμποκοπαραγωγοί από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Απλήρωτοι και σήμερα έμειναν κοντά 200 άτομα – παραγωγοί καλαμποκιού από περιοχές κοντά στο Αγρίνιο, όπως μας λένε πολλοί εξ αυτών, οι οποίοι επικοινώνησαν με το Agronewsbomb.

Μιλάμε για παραγωγούς με μικρές, μεσαίες αλλά και μεγάλες εκμεταλλεύσεις που έκαναν πάρα πολλά έξοδα βάζοντας αρκετά στρέμματα με το δέλεαρ της συνδεδεμένης, οι οποίοι όμως τώρα βλέπουν και χωρίς να ξέρουν το λόγο, ότι έμειναν απλήρωτοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε αρκετές περιοχές υπάρχει δυσαρέσκεια για τις απλήρωτες συνδεδεμένες καλαμποκιού, που σχετίζονται και με την αλλαγή της διαδικασίας φέτος, θέμα που έγκαιρα αναδείξαμε.

Featured Image

Υπενθυμίζεται ωστόσο όπως έχει ανακοινώσει και ο ΟΠΕΚΕΠΕ πριν τις 20 Απριλίου με ανακοίνωσή του πως:

“Μετά και την πάροδο της τελευταίας παράτασης που είχε δοθεί, η εφαρμογή καταχώρισης παραδόσεων ποσοτήτων για τα συνδεδεμένα καθεστώτα έχει “κλείσει” , προκειμένου ο Οργανισμός να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που θα οδηγήσουν στην πληρωμή των δικαιούχων πριν το Πάσχα, όπως έχει ανακοινωθεί.

Παρ’ όλο που η σχετική διαδικασία είχε ανακοινωθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στις 21/2/2024, υπήρξαν φορείς που δεν ενήργησαν έγκαιρα, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη εφαρμογή, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί- πελάτες τους, με ευθύνη των φορέων, να μη δύνανται να λάβουν την δικαιούμενη ενίσχυση στην επικείμενη πληρωμή.

Η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, με αίσθημα ευθύνης προς τους παραγωγούς, συνυπολογίζοντας τα νέα δεδομένα, ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει τη διεκπεραίωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, προκειμένου αυτοί να λάβουν τις σχετικές προσβάσεις και να καταχωρίσουν τις εκκρεμείς παραδόσεις, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί από τον Οργανισμό, για να λάβουν την ενίσχυση οι παραγωγοί σε επόμενη πληρωμή. Και τούτο γιατί οποιαδήποτε νέα παράταση θα προκαλούσε καθυστερήσεις στις πληρωμές όσων ήδη έχουν προβεί, εντός των προβλεπομένων προθεσμιών, στις αναγκαίες καταχωρίσεις”.

Featured Image