Δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Με καθυστέρηση πέντε μηνών από την ανακοίνωση για ευνοϊκή ρύθμιση στο αγροτικό ρεύμα των πληγέντων αγροτών από τις πρωτοφανείς πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, εκδόθηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση, που παραμένει ανεφάρμοστη εδώ και 20 ημέρες λόγω της απουσίας επίσημης ενημέρωσης προς τη ΔΕΗ και τους ιδιωτικούς παρόχους ρεύματος!

Για την άρνηση της ΔΕΗ και των ιδιωτικών παρόχων ρεύματος για την εφαρμογή των ήδη θεσμοθετημένων ευνοϊκών ρυθμίσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πλημμυροπαθών αγροτών, αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η αναλγησία και η αδιαφορία της Κυβέρνησης, οι οποίες ξεπερνούν κάθε όριο εμπαιγμού προς τους πλημμυροπαθείς αγρότες!

Featured Image

Είναι αδιανόητο, εξαιτίας της Επιτελικής ανευθυνότητας, να παραμένει ανέφικτη η αναγκαία και απαραίτητη επανασύνδεση του αγροτικού ρεύματος εν μέσω της κρίσιμης περιόδου για τις αγροτικές καλλιέργειες.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται και πάλι κατώτερη των περιστάσεων αδυνατώντας να υλοποιήσει ακόμα και τις ίδιες της τις δεσμεύσεις. Το λιγότερο που οφείλει να πράξει είναι να ξεκαθαρίσει επιτέλους τις προθέσεις της απέναντι στους πλημμυροπαθείς αγρότες που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβίωση τους”, αναφέρει ο κ. Κόκκαλης.

Featured Image