Τα τελευταία χρόνια, η ευρωπαϊκή αγορά έχει παρατηρήσει μια εισροή λιπαντικών χαμηλής ποιότητας για γεωργικά μηχανήματα που προέρχονται από το Αζερμπαϊτζάν, το Ιράν και την Τουρκία.

Οι Βούλγαροι και άλλοι Βαλκάνιοι αγρότες έχουν ήδη αντιμετωπίσει προβλήματα με τα μηχανήματα τους λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θείο σε αυτά τα λάδια, με αποτέλεσμα σοβαρές βλάβες και διακοπές λειτουργίας του εξοπλισμού.

Πολλοί υποθέτουν ότι εάν μια χώρα είναι παραγωγός πετρελαίου, τα προϊόντα της θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικά στην παγκόσμια σκηνή. Ωστόσο, χωρίς τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, είναι αδύνατο να εξευγενιστούν σωστά οι πρώτες ύλες για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των κατασκευαστών μηχανημάτων. Για να μειώσουν το κόστος, οι κατασκευαστές λιπαντικών συχνά μειώνουν τα απαραίτητα πρόσθετα, γεγονός που, μακροπρόθεσμα, οδηγεί σε δαπανηρές βλάβες των μηχανημάτων.

Η χρήση λαδιού χαμηλής ποιότητας με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο και έλλειψη καθαριστικών προσθέτων στα γεωργικά μηχανήματα μπορεί να προκαλέσει αρκετά σοβαρά προβλήματα:

Φθορά και ζημιά κινητήρα: Το λάδι χαμηλής ποιότητας δεν παρέχει σωστή λίπανση και ψύξη στον κινητήρα, οδηγώντας σε φθορά και ζημιά στα εξαρτήματά του.

Μειωμένη ισχύς: Το λάδι κακής ποιότητας μπορεί να μειώσει την απόδοση και την απόδοση του κινητήρα, επηρεάζοντας αρνητικά την απόδοση των γεωργικών μηχανημάτων.

Featured Image

Απόφραξη κινητήρα: Το λάδι με ανεπαρκή πρόσθετα καθαρισμού δεν είναι ικανό να διατηρήσει την καθαριότητα του κινητήρα, οδηγώντας ενδεχομένως σε φράξιμο και μειωμένη απόδοση.

Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου: Το δευτερεύον λιπαντικό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη κατανάλωση καυσίμου, οδηγώντας σε πρόσθετο λειτουργικό κόστος.

Μειωμένη διάρκεια ζωής: Η χρήση λαδιού χαμηλής ποιότητας ασκεί επιπλέον πίεση στα γεωργικά μηχανήματα, μειώνοντας ενδεχομένως τη διάρκεια ζωής τους.

Περιβαλλοντικά Θέματα: Το λάδι με υψηλή περιεκτικότητα σε θείο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το περιβάλλον και να οδηγήσει σε ρύπανση κατά την απόρριψη.

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε λάδι υψηλής ποιότητας που συνιστάται από τους κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων για να αποφύγετε αυτά τα ζητήματα και να διασφαλίσετε την αξιόπιστη και μακροπρόθεσμη λειτουργία του εξοπλισμού.

Ζητήστε αναφορές χημικής ανάλυσης από προμηθευτές λιπαντικών και αγοράστε προϊόντα μόνο από αξιόπιστες, επαληθευμένες πηγές. Η υγεία και η απόδοση του εξοπλισμού σας εξαρτώνται από αυτό.

Featured Image