Πιο υψηλή από ποτέ χαρακτηρίζεται από τους γνώστες της αγοράς η ζήτηση για τριφύλλια αυτή την εποχή.

Με ανοδικούς ρυθμούς συνεχίζει να κινείται η ζήτηση για τριφύλλια. Ενόψει χειμώνα οι μονάδες κάνουν τα κουμάντα τους για να έχουν τροφή για τα ζώα και όπως είναι εύκολα κατανοητό, γίνονται οι απαραίτητες προμήθειες. Η καλή τιμή στο γάλα, αλλά και οι προοπτικές αύξησης αυτής, τονώνουν μάλιστα ακόμα περισσότερο τη ζήτηση.

Έτσι και με δεδομένο ότι έχουν χαθεί μεγάλες ποσότητες από τα πρώτα χέρια, αλλά και από τη Θεσσαλία λόγω Daniel, οι τιμές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, ευρισκόμενες αυτή την εποχή στα 33 λεπτά κατά μέσο όρο.

Featured Image

Ο Γιάννης Βάγκος

Όπως λέει ο Γιάννης Βάγκος, παραγωγός από τη Λιβαδειά, μια περιοχή με παράδοση στο εμπόριο τριφυλλιού, που τροφοδοτεί και πολλά νησιά, “συνεχίζουμε και κόβουμε τριφύλλια και μπορώ να πω ότι για την ποιότητα του Οκτωβρίου που διανύουμε, η τιμή είναι στα 33 λεπτά. Για μεταφορά π.χ. στην Κρήτη υπάρχει ένα επιπλέον κόστος στα 10 λεπτά, το εμπορικό εκεί κέρδος, συν τυχόν μεταφορικά, άρα ειδικά για τα νησιά και την Κρήτη, οι τιμές είναι πολύ υψηλές. Στην περιοχή μας είχαμε προβλήματα στα πρώτα χέρια λόγω του καιρού και έχει μπερδευτεί η κατάσταση”.

Αλλά και στην Αιτωλοακαρνανία, όπως μας είπαν παραγωγοί, παίρνουν τώρα το πέμπτο ή έκτο χέρι καθώς ο καιρός ευνοεί και οι ανάγκες των μονάδων, μεγάλες, όπως και η ζήτηση. Δεδομένου ότι έχουν χαθεί και πολλές ποσότητες από τα πρώτα χέρια, πολλές μονάδες κινδυνεύουν το χειμώνα να μείνουν χωρίς προϊόν.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image