Ανακοινώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία της πληρωμής  της de minimis επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς της  Λέσβου. Συνολικά καταβλήθηκαν 7.773.808,86 ευρώ σε 12.321 δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς. Η πληρωμή του ποσού έγινε στις 21 Μαρτίου και τα ποσά εμφανίστηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στις 22 Μαρτίου.

Μέχρι σήμερα (6 Απριλίου) δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου που δικαιούνταν την συγκεκριμένη επιδότηση και δεν την έλαβαν λόγω προβλημάτων στις  αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης.  

Η υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί τον προηγούμενο Δεκέμβριο προέβλεπε την πληρωμή ποσού μέχρι 8,190 εκατ. ευρώ με την στρεμματική επιδότηση να διαμορφώνεται στα 21 ευρώ ανά στρέμμα.

Δικαιούχοι της επιδότησης, κατά την υπουργική απόφαση είναι: «οι ελαιοπαραγωγοί της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου για αγροτεμάχια ελιάς εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου, οι οποίοι έχουν υποβάλλει δήλωση εκμετάλλευσης ενιαίας αίτησης ενίσχυσης για το έτος 2020, διαθέτουν παραγωγικά δέντρα και διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα καλλιέργειας ελιών».

Featured Image

Με βάση το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί και το ύψος της στρεμματικής επιδότησης φαίνεται πως επιδοτήθηκαν 370.181 στρέμματα. Με την διαθέσιμη πίστωση μπορούσαν να πληρωθούν άλλα 20.000 στρέμματα ελαιώνων.

Παράπονα  ελαιοπαραγωγών

Ελαιοπαραγωγοί του Λέσβου αναφέρουν πως έγινε κατάσχεση των χρημάτων της de minimis επιδότησης, από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, για οφειλές που είχαν προς εφορία.

Πηγή: stonisi.gr

Featured Image