Μόνο στα ανατολικά του νομού Καρδίτσας και ειδικά στην περιοχή του Παλαμά, υπάρχουν ακόμα κάποια καλά βαμβάκια.

Με πολλά προβλήματα εξελίσσεται η καλλιέργεια του βαμβακιού στο νομό Καρδίτσας, καθώς όπως λέει ο Βασίλης Γιαννάκος, παραγωγός και πρόεδρος στον ΤΟΕΒ Τιτανίου, από κει που οι αγρότες ανησυχούσαμε για την επάρκεια αρδευτικού νερού, βρεθήκαμε να λέμε πότε επιτέλους θα σταματήσει να ρίχνει νερά.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο “φέτος αναμφίβολα είναι προβληματική η χρονιά στο βαμβάκι όσον αφορά στο νομό μας. Προβλήματα στα φυτρώματα λόγω βροχών, καθυστέρηση σποράς επίσης λόγω καιρού, πλημμύρες, γενικά η κατάσταση δεν είναι καλή. Μόνο στα ανατολικά του νομού μας και ιδίως στο δήμο Παλαμά, πάει λίγο καλύτερα η καλλιέργεια και υπάρχουν καλύτερα κτήματα. Υπολογίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις τα βαμβάκια είναι όψιμα έως και 30 ημέρες”.

Χαμηλά οι τιμές, δεν βγαίνουν τα έξοδα

Featured Image

Όσον αφορά στις τιμές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, δίνονται προσφορές για προ-συμβόλαια στους αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας γύρω στα 55 λεπτά το κιλό, δηλαδή πολύ χαμηλά.

Όπως εξηγεί ο κ. Γιαννάκος “φέτος δεν έχουν περπατήσει λόγω των χαμηλών τιμών τα προσυμβόλαια και ελάχιστοι παραγωγοί έχουν υπογράψει. Με τις τρέχουσες διεθνώς τιμές συν την ειδική ενίσχυση μιλάμε για μια πρόσοδο στα 120 ευρώ το στρέμμα για τον παραγωγό, όταν τα έξοδα είναι στα 200 ευρώ το στρέμμα. Όλοι ελπίζουν μήπως ανεβούν οι τιμές πιο μετά, δεν υπογράφει σχεδόν κανείς προσυμβόλαιο τώρα”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image