Συμβαίνουν και στις καλύτερες των… οικογενειών οι διαφωνίες, όμως αυτό, που σύμφωνα με ασφαλέστατες πληροφορίες μας, ισχύει και συμβαίνει στις τάξεις όσων υποτίθεται ότι κρατούν στα χέρια τους τις τύχες δεκάδων χιλιάδων αγροτών, κτηνοτρόφων και υπόλοιπων παραγωγών, δεν έχει προηγούμενο.

Η όλη αυτή πρωτόγνωρη κατάσταση δεν θα ήταν άξια σχολιασμού, αν δεν είχε επίπτωση στην τσέπη των αγροτών, που για λεφτά και πληρωμές ακούνε την τελευταία τριετία, αλλά λεφτά και πληρωμές δεν βλέπουν ή όταν βλέπουν, κοιτάζουν αποσβολωμένοι τις περισσότερες περιπτώσεις το λογαριασμό τους στην τράπεζα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε αυτό το άσχημο κλίμα, η έναρξη των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ (2023) υπάρχουν πιθανότητες να μετατεθεί ακόμα και για μετά το Πάσχα κι αυτό γιατί υπάρχουν μεγάλες εκκρεμότητες που είναι να διευθετηθούν και που έχουν επί το πλείστον να κάνουν με τις επιταγές της νέας ΚΑΠ και κυρίως τα οικολογικά σχήματα.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πως έχει επιδοθεί σε ένα ράλι απευθείας αναθέσεων, μήπως και προλάβει τις εξελίξεις στον αγροτικό τομέα, βλέποντας άλλα προηγμένα κράτη όπως η Ιταλία και η Ισπανία, να έχουν αρχίσει εδώ και πολλές ημέρες την συλλογή των δηλώσεων.

Featured Image

Εντύπωση αρνητική προκαλεί το γεγονός επίσης ότι τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ διαφημίζουν όσο δεν πάει άλλο την μετάβαση των δεδομένων στο Κυβερνητικό cloud, μια μετάβαση που όλοι θα περίμεναν, να φέρει οφέλη για την καθημερινότητα των αγροτών και των κτηνοτρόφων, όπως πράγματι τα έχει καταφέρει το gov.gr του Πιερακάκη, σε άλλες περιπτώσεις για τους πολίτες γενικότερα.

Κάπως έτσι οι αγρότες θα πέσουν πάλι στην ανάγκη των μελετητών και των κάθε είδους ΚΥΔ, που με το αζημίωτο για μια ακόμα χρονιά θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους παραγωγούς. Με το πρόσχημα μάλιστα της νέας ΚΑΠ, των οικολογικών σχημάτων κ.λπ. όσοι αγρότες γλίτωσαν πέρσι με μικρές αυξήσεις στις δηλώσεις ΟΣΔΕ, φέτος θα πληρώσουν ακριβότερα το μάρμαρο.

Και εδώ τίθεται το ερώητημα, για ποιο gov μιλούν οι κυβερνώντες, όταν και τα κόστη δηλώσεων ΟΣΔΕ έχουν ανέβει, αλλά και οι πληρωμές δεν έχουν καλυτερεύσει;

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image