Μία ανάσα πριν την 25η Μαρτίου και η αγορά άρχισε να ζεσταίνεται, με τον μπακαλιάρο να είναι στην πρώτη θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Φέτος όμως οι τιμές στον μπακαλιάρο αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα να είναι απλησίαστος για πολλούς καταναλωτές, αφού το ένα κιλό αγγίζει τα 23 ευρώ. Ο μπακαλιάρος α’ ποιότητας Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80 έως 22,80 ευρώ το κιλό ενώ πέρυσι από 18 έως 20 ευρώ το κιλό.

Οι περισσότεροι καταναλωτές άρχισαν να προετοιμάζονται από τώρα για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου κάνοντας έρευνα αγοράς από ιχθυοπωλείο σε ιχθυοπωλείο. Οι περισσότεροι προτιμούν μπακαλιάρο, καλαμάρια και γαρίδες. Όπως αναφέρουν στο ρεπορτάζ του MEGA, φέτος θα είναι πιο φειδωλοί στις αγορές τους, καθώς παρατηρούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων σε σχέση με πέρυσι.

Featured Image

«Αν και το κατεξοχήν φαγητό είναι μπακαλιάρος σκορδαλιά, το παραδοσιακό, ο κόσμος έχει αρχίσει και ψωνίζει ψάρια. Είναι πιο προσεκτικοί, γιατί σίγουρα η αγοραστική δύναμη έχει πέσει τα πράγμα είναι λίγο πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι», είπε ο Χαράλαμπος Λιβιεράτος, υπεύθυνος καταστήματος.

Την άλλη Τετάρτη λίγο πριν την 25η Μαρτίου αναμένεται σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος να μπει στο καλάθι του νοικοκυριού.