Το Agronewsbomb πρώτο, εδώ και ένα μήνα περίπου, έγραψε για το σχέδιο Γεωργιάδη-Γεωργαντά, προκειμένου να πέσουν οι τιμές των ντόπιων αμνοεριφίων.

Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν και όταν κάποιοι κοιμούνταν τον ύπνο του δικαίου, βλέποντας στις τηλεοράσεις τον Άδωνι Γεωργιάδη, να λέει αρχικά πως δεν θα μπει το αρνί και κατσίκι στο καλάθι, καθώς εμείς επισημαίναμε τον κίνδυνο. Έναν κίνδυνο όμως που δεν οφείλεται στην αποτελεσματικότητα του καλαθιού ως καλάθι της κυβέρνησης, που σημειωτέον δεν έχει καμιά αποτελεσματικότητα, αλλά κυρίως στην πρόθεση της κυβέρνησης να… ρίξει για μια ακόμα φορά, την κοινωνική εκείνη τάξη, δηλαδή τους κτηνοτρόφους. Μαζί όμως με τους κτηνοτρόφους παρασύρονται και τα εισοδήματα των αγροτών, καθώς η αγορά είναι μια αλυσίδα… ως γνωστόν.

Τώρα λοιπόν παρακολουθούμε τον υπουργό Ανάπτυξης να κομπάζει στις τηλεοράσεις ότι το καλάθι λειτουργεί και ότι πέφτουν οι τιμές… Ας πει κάποιος στον κ. Γεωργιάδη, ότι οι τιμές πέφτουν σε όλες τις χώρες για όλα τα προϊόντα και όχι μόνο στην Ελλάδα. Αυτό που προκαλεί όμως μεγαλύτερη εντύπωση είναι η στάση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά, εκλεγμένου βουλευτή της ΝΔ στο Κιλκίς, ο οποίος μάλιστα διατείνεται πως προέρχεται από κτηνοτροφική οικογένεια, δεν μπήκε όμως στον κόπο καν να σκεφτεί να παραιτηθεί βλέποντας ότι γραμμή της κυβέρνησης, είναι να αβαντάρει τους μεσάζοντες και τους εμπόρους, ενάντια στους παραγωγούς, όπως κάνει εξάλλου και σε όλα τα προϊόντα.

Featured Image

Γιατί οι ψήφοι στην περιφέρεια του Άδωνι είναι σαφώς περισσότεροι από τις ψήφους στην περιφέρεια, αλλά και γιατί η κυβέρνηση ψάχνει τέτοιες ιστορίες (μείωση τιμών), για να πουλήσει στον κόσμο, φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Αλλά και εν τέλει είναι και στις τάξεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων το πρόβλημα, καθώς δεν έχουν μια βροντερή οργάνωση να τους εκπροσωπεί, παρά μόνο σχήματα που επιζητούν την προβολή και τις δημόσιες σχέσεις. Καλές όμως η προβολή και οι δημόσιες σχέσεις, να τους πει κάποιος, αλλά αν δεν έχεις και έργο…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image