Στις παλιές εκκρεμότητες με τις πληρωμές αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρης Ζερβός, μιλώντας στον ΤΕΑΜ FΜ 102.

Κλείσιμο εκκρεμοτήτων… δεκαετούς διάρκειας.

Συνεχίζοντας με κεκτημένη ταχύτητα, κινούμενοι στο ίδιο πνεύμα, στον ΟΠΕΚΕΠΕ θα ξεκαθαρίσουν ποια από τα 16.000 δεσμευμένα ΑΦΜ θα πάνε… ταμείο, στην επόμενη συμπληρωματική πληρωμή.

Ο κ. Ζερβός “άνοιξε” μία απαραίτητη… παρένθεση: απ’ τα 16.000 ΑΦΜ τα 10.000 αφορούσαν Κρητικούς, απ’ τα οποία “ξεκλείδωσαν” 6.850 Αριθμοί Φορολογικού Μητρώου προς πληρωμή.

“Θα συνεχίσουμε να πληρώσουμε οφειλές προηγούμενων ετών, που φτάνουν ως το 2014” προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού.

Ήδη, όπως είπε, η πρώτη παρτίδα που αφορά το 2014 είναι έτοιμη προς έλεγχο, στο τελικό της στάδιο από τους υπηρεσιακούς και την τεχνική εταιρεία. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, εντός του μήνα θα γίνουν οι πληρωμές. Έπειτα σειρά παίρνει το 2015 και τα υπόλοιπα έτη που ακολουθούν.

“Ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα συνεχίσει να κάνει το αυτονόητο: να βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα αγρότη και παραγωγού! Η ενασχόλησή μας εστιάζεται στον πραγματικό παραγωγό και δικαιούχο. Εκεί θα μπαίνουν τα χρήματα” ξεκαθάρισε ο κ. Ζερβός.

Featured Image

Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται η πραγματοποίηση σειράς ενημερωτικών εκδηλώσεων, που θα απευθύνονται στους συναρμόδιους φορείς και τους παραγωγούς, περιγράφοντάς τους το νέο μοντέλο που εισάγεται.

Στήριξη μέσω… εκσυγχρονισμού! “Δεν είμαστε το Υπουργείο των επιδοτήσεων, αλλά ένα Υπουργείο που ασχολείται με την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα” κατέστησε σαφές ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, επισημαίνοντας πως “πρέπει να είμαστε συνεπείς στις κοινοτικές οδηγίες, συνεπείς σε αυτά που κάνουμε, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε”.

Το νέο μοντέλο που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης.

“Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες αγρότες. Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια η οποία είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Οι άνθρωποι του πρωτογενή τομέα είναι κομμάτι τής δικής μας οικογένειας. Πρέπει να στηριχθούν και να εκσυγχρονιστούν” τόνισε ο κ. Ζερβός, διαβεβαιώνοντας προσωπικά πώς το μέλλον προδιαγράφεται θετικό και αισιόδοξο.

“Υπάρχει πολιτική βούληση και διάθεση συνεννόησης. Η δική μου φιλοσοφία είναι πως όταν η Πολιτεία μάς εμπιστεύεται μια θέση ευθύνης, πρέπει να κάνουμε το βέλτιστο δυνατό για τους ανθρώπους που εκπροσωπούμε” κατέληξε ο ίδιος.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΤΙΝΑΚΗΣ

Πηγή: goodnet.gr

Featured Image