Ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρης Ζερβός στον ΤΕΑΜ FΜ 102: “Εμπιστευόμαστε τους Έλληνες αγρότες. Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια η οποία είναι προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας”.

Πρόωρη… Ανάσταση και ανάταση ηθικού έφερε στους αγρότες η καταβολή των 780 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι αρχικές εξαγγελίες προϊδέαζαν για 80 εκατομμύρια λιγότερα, ωστόσο το φράγμα των 700 εκατομμυρίων “έσπασε”, δημιουργώντας ικανοποίηση στις τάξεις του Οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

“Διαψεύσαμε όλους αυτούς που επένδυαν στην αγωνία του αγρότη και του κτηνοτρόφου, διαδίδοντας ότι οι πληρωμές θα γίνουν μετά το Πάσχα” δήλωσε χθες στον TEAM FM 102 ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρης Ζερβός.

“Αφουγκραστήκαμε αυτή την ανάγκη” διευκρίνισε ο ίδιος, υποστηρίζοντας πως ήταν πολιτική βούληση του Υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη “ο ΟΠΕΚΕΠΕ να περάσει σε μία νέα σελίδα, σε μία κανονικότητα, για να είμαστε η λύση στο πρόβλημα των αγροτών, όχι το πρόβλημα!”.

Η αλήθεια είναι ότι ο Οργανισμός πέρασε από μία φάση… τρικυμίας τα προηγούμενα χρόνια.

Featured Image

“Είχε χάσει την αξιοπιστία του, είχε χάσει τη δυνατότητα της επικοινωνίας με τον αγροτικό κόσμο” παραδέχθηκε ο κ. Ζερβός, που μετρά τρεις μήνες στη νέα διοίκηση.

Οι “κίτρινες” κάρτες που πρέπει να… σβήσουν

Ο κρητικής καταγωγής αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κάνει λόγο για την καλύτερη πληρωμή των τελευταίων ετών: “μία έγκαιρη και έγκυρη πληρωμή”, όπως τη χαρακτηρίζει. “Κάναμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό έτσι ώστε οι αγρότες αυτές τις άγιες μέρες να δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Να δουν χρήματα για τον κόπο τους. Αυτή ήταν η δική μας φιλοσοφία, έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα” παρατήρησε, δεσμευόμενος πως οι παθογένειες του παρελθόντος θα αντιμετωπιστούν.

“Είμαστε μία νέα διοίκηση. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μέσα σε τρεις μήνες δεν μπορούν να λυθούν όλα. Ακόμα έχουμε προβλήματα. Τα χρήματα του Οργανισμού προέρχονται από κοινοτικές ενισχύσεις: είναι χρήματα που προέρχονται από την Ευρώπη. Καθημερινά έχουμε ελέγχους. Ενδεχομένως να έχουμε “κίτρινες κάρτες” για όλα αυτά που έκανε ο Οργανισμός τα προηγούμενα χρόνια. Όμως, προσπαθούμε να λύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν”.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΝΤΙΝΑΚΗΣ

Πηγή: goodnet.gr

Featured Image