«Το ΠΑΣΟΚ ήταν το κόμμα της αγροτιάς, το κόμμα που έδωσε αξιοπρέπεια στον αγρότη τη δεκαετία του ’80, του έδωσε υπερηφάνεια. Εμείς φιλοδοξούμε να ξαναγίνει το κόμμα που θα στηρίξει τον αγρότη».

Τα παραπάνω σημείωσε από τον Πυργετό όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις του τοπικού αγροτικού συνεταιρισμού, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για τη μείωση του κόστους παραγωγής, αλλά και της υιοθέτησης ενός παραγωγικού μοντέλου που θα συνδέει τον τουρισμό με τα τοπικά προϊόντα, καθώς και για μία πράσινη μετάβαση με προτεραιότητα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Featured Image

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως πρέπει να μπουν κανόνες στο εμπόριο, καθώς «υπάρχει τεράστια αισχροκέρδεια σε βάρος του παραγωγού. Δεν υπάρχουν έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις ή για θέματα που αφορούν την τιμή στο χωράφι και την τιμή στο ράφι. Εμείς θέλουμε μία κανονικοποίηση της εγχώριας αγοράς που θα κάνει τον παραγωγό να νιώσει ότι δεν κερδοσκοπεί κανείς στην πλάτη του αλλά υπάρχει δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη στον παραγωγό. Στήριξη του παραγωγού κι αυτό είναι το δικό μας όραμα».

Ειδική αναφορά έκανε στο ενεργειακό αλλά και στο θέμα των υδάτινων πόρων, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη ως Θεσσαλία όπως μιλήσαμε για το κόστος ενέργειας έτσι θα μιλήσουμε σε κάποια χρόνια για το κόστος σε νερό. Γι’ αυτό θα πρέπει να επενδύσουμε σε πολλά μικρά ή μεγάλα έργα σε υδάτινους φόρους, γιατί τα επόμενα χρόνια θα χτυπήσει κι εκεί η κλιματική αλλαγή με ασύμμετρα αποτελέσματα για την παραγωγή μας. Εδώ χρειάζεται κι ενημέρωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τον παραγωγό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέδεσε τον πρωτογενή τομέα και με το δημογραφικό πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η δημογραφική κατανομή έχει να κάνει ότι δεν υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην Ελληνική περιφέρεια για τους αγρότες».

Featured Image