Featured Image

Ο Δημήτρης Τάνος μπορεί να είναι μόλις 43 ετών, αλλά έχει προλάβει να δημιουργήσει ήδη δυο μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, ένα παρασκευαστήριο γαλακτοκομικών προϊόντων και ένα κατάστημα λιανικής πώλησης.

Έδρα της επιχείρησης με τον διακριτικό τίτλο γάλα moo είναι τα Φάρσαλα ενώ οι μονάδες, μια γαλακτοπαραγωγής και μια κρεοπαραγωγής είναι στα Βρυσιά και στη Βαμβακού Φαρσάλων αντίστοιχα. Στην πρώτη κτηνοτροφική μονάδα ο Δημήτρης Τάνος εκτρέφει 1.000 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής Χολστάιν και στη δεύτερη 150 μοσχάρια Λιμουζίν με σκοπό την κρεοπαραγωγή.

Όπως αναφέρει στο Agronewsbomb ο κ. Τάνος: “Το 1989 κάναμε την πρώτη μεγάλη φάρμα και το 2010 την δεύτερη. Το κατάστημα πώλησης λιανικής στα Φάρσαλα αρχίσαμε να το δουλεύουμε το 2017, με σκοπό να δώσουμε υπεραξία στην πρώτη μας ύλη. Βασικό μας προϊόν, που βγαίνει σε 24 γεύσεις από φρεσκοαρμεγμένο προϊόν στη Φάρμα Τάνος είναι το παγωτό, που πωλείται στα 2 ευρώ η μπάλα και είναι χειροποίητο. Εκτός από παγωτό, κάνουμε κρέμες, ρυζόγαλο, κεφιρ, αριάννι, γλυκά και ξεκινάω σύντομα και σιροπιαστά που έχουν ζήτηση. Σύντομα σκέφτομαι να πάω και σε άλλες αγορές με κατάστημα λιανικής και στόχος μου είναι να κάνω κατάστημα στην Αθήνα. Το 60% των προϊόντων μου παράγονται στο κατάστημα στα Φάρσαλα το 60% και 2-3 κωδικούς, όπως το γάλα, γίνονται φασόν”.

Featured Image

Συνολικά η Φάρμα Τάνος έχει μια παραγωγή γάλακτος της τάξης των 8 τόνων ημερησίως, ένα κομμάτι της οποίας παίρνουν γαλακτοβιομηχανίες από όλη την Ελλάδα, αλλά και μικρές τυροκομικές μονάδες.

Όσον αφορά στην έτερη μονάδα, αυτή της κρεοπαραγωγής, ο κ. Τάνος μας αναφέρει ότι κρατάει η τιμή στο κρέας γύρω στα 6,30 ευρώ το κιλό. “Σκέφτομαι να την εξελίξω τη μονάδα με σπέρματα από black angus και γιαπωνέζικα μοσχάρια στο μέλλον”, τονίζει καταλήγοντας ο κ. Τάνος, που ετοιμάζεται για το μεγάλο εγχείρημα της εισόδου στην αγορά της Αθήνας.

Newsroom Agronewsbomb