Featured Image

Συνάντηση εργασίας με τον Β´ Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου.

Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχαν οι κκ Κατσαβέλης Παναγιώτης Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και Φλωρίδης Γιάννης, συζητήσαμε για την πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2021-2022 Νέων Αγροτών, Σχεδίων Βελτίωσης.

Επίσης τονίσθηκε το επιτακτικό πρόβλημα άρδευσης που αντιμετωπίζουν οι παραγωγικές καλλιέργειες της Λέσβου και της Λήμνου, από τη μη κανονική λειτουργία των αρδευτικών δικτύων.

Ο Πρόεδρος ζήτησε την έγκριση των προτάσεων των Δήμων Μυτιλήνης, Δυτικής Λέσβου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, για την κατασκευή και συντήρηση αγροτικής οδοποιίας. Η ΠΕ Λέσβου πλήττεται έντονα από την κλιματική κρίση με πολλά πλημμυρικά φαινόμενα, πρέπει να στραφούν προς τον αγροτικό τομέα αφού είναι ένα από πλούσιο σε δυνατότητες υδατικό διαμέρισμα της χώρας.

Η αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργικές περιοχές είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Πρωθυπουργού και του ΥΠΑΑΤ.

Featured Image

Συζητήσαμε για ένα σχέδιο δράσης με συγκεκριμένα έργα, κυρίως νέα δημόσια έργα Αγροτικής Οδοποιίας με επαρκή τεχνικά χαρακτηριστικά. Επίσης μεσαία έως 2,2 εκατ. € εγγειοβελτιωτικά έργα που αφορούν αγωγούς μεταφοράς, δευτερεύον και τριτεύον αρδευτικό δίκτυο, ομβροδεξαμενές και συνοδά καινοτόμα έργα του ΠΑΑ 2023 -2027.

Στόχος η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των Ελλήνων αγροτών.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ