Αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί με άρθρα μας στο εγχείρημα της μετάβασης του ΟΣΔΕ στο gov, το οποίο άρχισε προ διετίας η κυβέρνηση, χωρίς καν να έχει καμιά επαφή με την πραγματικότητα.

Έτσι, έχουμε φτάσει στις αρχές Ιουνίου, στο ΥπΑΑΤ δεν υπάρχει εκλεγμένος υπουργός, παρά μόνον ο υπηρεσιακός και φαίνεται να παλεύουν πλέον όλοι με το χρόνο, μήπως και αρχίσουν οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Όπως έχουμε γράψει και πάλι δεν έχουν εκδοθεί εφαρμοστικές για τη νέα ΚΑΠ, δεν υπάρχει εφαρμογή και όλα είναι στην κυριολεξία στον αέρα… όπως ακριβώς δηλαδή, έπειτα από αρκετά χρόνια μάλιστα και τα τόσα δις ευρώ των αγροτικών επιδοτήσεων. Οι εξελίξεις δικαιώνουν απόλυτα όσους είχαν αμφιβολίες για τη μετάβαση στο gov της δήλωσης ΟΣΔΕ, την οποία και υπηρέτησαν υπουργοί όπως οι Γ. Γεωργαντάς και Σπ. Λιβανός, αλλά δυστυχώς με τον τρόπο που γίνεται δεν περπατάει. Ως απότοκο μάλιστα των εξελίξεων φαίνεται ξεκάθαρα πως πέρα από τα ΚΥΔ που πιέζονται πλέον χρονικά, τελικώς ζημιωμένοι θα βγουν οι 650.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι, που θα κληθούν να υποβάλλουν δήλωση χωρίς ενημέρωση για τη νέα ΚΑΠ και τα… επερχόμενα, ενώ δεν αποκλείεται να πληρώσουν και τον κούκο αηδόνι λόγω της καθυστέρησης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ΥπΑΑΤ είναι και το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα γίνεται μια προσπάθεια να πέσουν ευθύνες (που δεν αναλογούν) στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που δεν αναλαμβάνει από μόνο του να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, βλέποντας πώς κινούνται τα πράγματα τόσους μήνες στο ΥπΑΑΤ. Μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό εξελίξεων, τεχνική σύσκεψη του ΟΠΕΚΕΠΕ, των Ειδικών Υπηρεσιών της Διαχειριστικής της ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027, τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ για την Έκδοση των Εφαρμοστικών Αποφάσεων για τα Οικολογικά Σχήματα παρουσία του οικοδεσπότη Ευάγγελου Σημανδράκου, των δύο Γενικών Γραμματέων Χριστιάνα Καλογήρου – Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Δημήτρη Παπαγιαννιδη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, όπως πρώτο προανήγγειλε το Agronewsbomb.

Featured Image

Ανάλογη σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιηθεί και στο ΥπΑΑΤ με τους γνώστες ωστόσο της κατάστασης να επισημαίνουν ότι μέχρι να αναλάβει ο νέος ΥπΑΑΤ στη Βάθη, δύσκολα θα έχουμε θετικές εξελίξεις.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image