Πλήρης επιβεβαίωση για το Agronewsbomb αναφορικά με τις πληρωμές προς αγρότες και κτηνοτρόφους.

Με εκκρεμότητες ορισμένων συνδεδεμένων πάει στην πρώτη κάλπη η κυβέρνηση, που αναζητεί -αποτυχημένα- εδώ και και μια τετραετία με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, τα πατήματά της στα ζητήματα των πληρωμών επιδοτήσεων και λοιπών ενισχύσεων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Agronewsbomb, τη νέα επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου σκέπτεται να επιστρατεύσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, εφόσον κερδίσει τις εκλογές τις πρώτες με μικρή διαφορά. Η επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου που είναι σε εκκρεμότητα αφορά όλο το 2023 και αν δεν υπήρχαν οι εκλογές, θα πληρώνονταν το φθινόπωρο, άσχετα αν και αυτό παίζει ακόμα ως σενάριο.

Την ίδια ώρα πάμπολλες είναι οι εκκρεμότητες από την ενιαία του 2021 και του 2022, τις μεταβιβάσεις δικαιωμάτων, το εθνικό απόθεμα, τις ιεραρχικές προσφυγές, τα βιολογικά, την ειδική βάμβακος για όσους είναι σε έλεγχο, τα βιολογικά (πρώτη πληρωμή 2022 και εξόφληση σε πολλές περιπτώσεις), το κομφούζιο, τη νιτρορύπανση κ.λπ.

Featured Image

Το επικρατέστερο σενάριο με τα σημερινά δεδομένα δείχνει μια νέα πληρωμή στο δρόμο προς τις δεύτερες κάλπες για επιδοτήσεις παλιές ενώ οι όποιες εκκρεμότητες θα τακτοποιηθούν εξ ολοκλήρου ως τέλος Ιουνίου, όπως επιτάσσει ο κανονισμός της ΕΕ.

Πιστώθηκε το νέο πακέτο de minimis

Σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι ξεκίνησαν να καθίστανται διαθέσιμα στις τράπεζες τα χρήματα από το σημερινό πακέτο de minimis… Λεπτομέρειες για το πακέτο αυτό, δείτε παρακάτω:

Featured Image