Εκτός από την Κρήτη, όπου υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα, με τον περονόσπορο να συνεχίζει να… κεντάει τους αμπελώνες, εξαιρετικά άσχημη είναι η κατάσταση και σε άλλες αμπελουργικές ζώνες.

Όπως καταγγέλλουν αγρότες στο Agronewsbomb από διάφορες περιοχές της χώρας, οι άκαιρες και συνεχείς βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος έχουν χώσει μέσα στα νερά για ολόκληρες εβδομάδες τα κτήματα, τα οποία έχουν μουλιάσει στην κυριολεξία.

Μεγάλο πρόβλημα εξάλλου προκαλεί, όπως καταγγέλλουν, ο περονόσπορος, ο οποίος δεν έχει σταματήσει να… κεντάει τα αμπέλια προκαλώντας τεράστιες ζημιές και κατ’ επέκταση απώλεια εισοδήματος των παραγωγών.

Τραγική είναι η εικόνα, κατά τις ίδιες πληροφορίες σε περιοχές της Πελοποννήσου, όπως η Κόρινθος και η Μεσσηνία, αλλά και στη Στερεά και Δυτική Ελλάδα, σε Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία.

Featured Image

Παραγωγοί από την Αιτωλοακαρνανία μας απέστειλαν σχετικό φωτογραφικό υλικό από οινοποιήσιμα αμπέλια σε περιοχές και χωριά του πρώην δήμου Οινιάδων, όπως Κατοχή, Νεοχώρι, Λεσίνι, Πεντάλοφο κ.λπ.

Οι παραγωγοί καταγγέλλουν την αδιαφορία των υπεύθυνων κα βάλλουν κατά του ΥπΑΑΤ, της κεντρικής εξουσίας και των τοπικών βουλευτών, οι οποίοι όπως λένε τους θυμούνται μόνο κοντά στις εκλογές…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image