Ο Χρήστος Καπούτσης από τις Φέρες, έχει από το 2005, φτιάξει ένα μοντέλο καθετοποιημένης κτηνοτροφικής μονάδας, με τυροκομείο.

Ο κ. Χρήστος Καπούτσης μαζί με τη σύζυγό του και τις δυο του κόρες, παρά το γεγονός ότι ζουν σε μια ακριτική περιοχή, έχουν ξεφύγει από τα στενά πλαίσια μιας απλής κτηνοτροφικής μονάδας. Από το 2005 λοιπόν έχουν καταφέρει και λειτουργούν μια 100% καθετοποιημένη επιχείρηση παραγωγής φυτικών και ζωικών προϊόντων, αλλά και παραγωγής – μεταποίησης γαλακτοκομικών προϊόντων. Το κυριότερο, όμως και καινοτόμο για την Ελλάδα, είναι το κανάλι διανομής που έχουν επιλέξει για τα τελικά τους προϊόντα, τα γευστικά τυριά, τα γιαουρτάκια, τα γλυκά κ.λπ., η οποία βασίζεται μεταξύ των άλλων και στην πώληση 9 συνολικά κωδικών προϊόντων, με το ιδιόκτητο αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο έχει κατασκευαστεί με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και πάει παντού…

“Ουσιαστικά κάνουμε διάθεση των προϊόντων μας, Φέτας, τυριών απλών, με γεύσεις κ.λπ, γιαούρτης, ρυζόγαλου κ.λπ. με το όχημα αυτό στις λαϊκές αγορές Φερών και Αλεξανδρούπολης και ο κόσμος μας προτιμά σαφώς, καθώς διαθέτουμε ντόπια προϊόντα, φτιαγμένα από δική μας αποκλειστικά πρώτη ύλη και το κυριότερο βιολογικά”, τονίζει μιλώντας στο Agronewsbomb, ο ιδιοκτήτης της ΒHΡΑ ΦΑΡΜΑ με έδρα στις ακριτικές Φέρες στον Έβρο, κ. Χρήστος Καπούτσης, ο οποίος, όπως προσθέτει ξεκίνησε την προσπάθειά του το 2005.

Συνολικά στην αγροτική εκμετάλλευση που περιλαμβάνει καλλιέργεια 750 στρεμμάτων γης για παραγωγή κτηνοτροφικών φυτών βιολογικής παραγωγής, στην κτηνοτροφική του μονάδα με τα 400 πρόβατα και τις 100 αίγες, στο τυροκομείο, αλλά και στην διάθεση απασχολούνται 6 άτομα, μεταξύ των οποίων η σύζυγος του κ. Καπούτση, αλλά και οι δυο τους κόρες, που έχουν αποφοιτήσει, όπως και ο αρχηγός της επιχείρησης από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Featured Image

Όλα βιολογικά

“Δίνουμε έμφαση στην βιολογική παραγωγή και παράγουμε ποιοτικά προϊόντα, τα οποία τα προτιμά ο κόσμος. Στην περιοχή μας έχουν γίνει κι άλλες τέτοιες παρόμοιες προσπάθειες από κτηνοτρόφους και υπάρχει στήριξη από τους καταναλωτές”, συνεχίζει ο κ. Καπούτσης, ο οποίος όπως εξομολογείται ό,τι έχει κάνει σε γεωργία-κτηνοτροφία, τα έχει κάνει χωρίς να μπει σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα από το ΥπΑΑΤ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image