Η 30η Ιουνίου του 2024 είναι η ημερομηνία, που θα πρέπει όσοι έχουν λάβει τις επιταγές κοινωνικού τουρισμού για το έτος 2023, να τις χρησιμοποιήσουν για τις διακοπές τους, επιλέγοντας κατάλυμα από το μητρώο παρόχων, που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι επιδοτούνται και για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Τον περασμένο Απρίλιο ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές με δημοφιλέστερους προορισμούς τον Νότιοο Τομέα Αθηνών, την Εύβοια και τα Ιωάννινα.

Τι προβλέπεται

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, για τους δικαιούχους προβλέπονται έως 6 διανυκτερεύσεις, με μικρή οικονομική συμμετοχή, έως 10 δωρεάν διανυκτερεύσεις σε Μυτιλήνη, Χίο και Κω και μέχρι 12 για Ρόδο, Βόρεια Εύβοια, Έβρο και Σάμο.

Featured Image

Η συμμετοχή των δικαιούχων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι 25, μείωνεται στο 20% για τους πολύτεκνους και μηδενίζεται για ΑμεΑ.

Τι γίνεται με το πρόγραμμα για την περίοδο 2024 -2025

Όσον αφορά στο νέο πρόγραμμα για την περίοδο 2024 -2025, οι αιτήσεις αναμένεται να ανοίξουν για άνεργους και εργαζόμενους το επόμενο διάστημα, πιθανότατα έως τα τέλη Μαΐου.

Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν ενεργοποιήσει το voucher τότε προβλέπεται ποινή αποκλεισμού δύο ετών από τη συμμετοχή στις κληρώσεις του προγράμματος.

Featured Image