Πολλά είναι τα ερωτήματα από αγρότες και κτηνοτρόφους σχετικά με το γιατί δεν έγινε διορθωτική πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης πριν από το Πάσχα, όπως ενδεχομένως αρκετοί περίμεναν, δεδομένου κι ότι τα ποσά της ενιαίας που είχαν λάβει τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο του 2023, ήταν κουρεμένα σε σχέση με το παρελθόν.

Σημειωτέον ότι κατά καιρούς, το προηγούμενο διάστημα είχε αναφερθεί πως επίκειται διόρθωση τους τίτλους των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, κάτι που δεν έχει μέχρι σήμερα συμβεί.

Featured Image

Απαντήσεις σε σχέση με την πρόσφατη πληρωμή προσπαθεί να δώσει ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων ΟΣΔΕ, Γιάννης Φλωρίδης, ο οποίος τονίζει, μιλώντας στο Εμπρός”: “είχε καλλιεργηθεί μια προσμονή στον αγροτικό κόσμο, ότι θα υπάρξει διορθωτική πληρωμή για υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης πριν το Πάσχα. Αυτό δεν έγινε, όπως αναμενόταν… Βασική ενίσχυση πήραν πολύ λίγα άτομα, περίπου 16.000. Όλοι αυτοί οι παραγωγοί δεν είχαν πληρωθεί βασική ενίσχυση τον περασμένο Οκτώβριο και το Δεκέμβριο για διάφορους λόγους, π.χ. γιατί ήταν σε έλεγχο ή δεν είχε εκδοθεί τίτλος δικαιωμάτων. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπήρξε διορθωτική πληρωμή ενιαίας. Η πληρωμή πριν το Πάσχα, δεν αφορούσε τη Λέσβο, παρά κυρίως άλλες περιοχές, στις οποίες είχαν δημιουργηθεί προβλήματα με τις πληρωμές τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο”.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image