Η παγκόσμια βιομηχανία βάμβακος εξακολουθεί να προσαρμόζεται στη χαμηλότερη ζήτηση μετά την πανδημία του κορονοϊού και το Ουζμπεκιστάν δεν γλίτωσε από τις επιπτώσεις της “υπερφόρτωσης” της αγοράς.

Η ισχυρή καθετοποίηση της παραγωγής του Ουζμπεκιστάν και η κυβερνητική στήριξη του κλάδου συνέβαλαν τόσο στην ανθεκτικότητα όσο και στην ανάκαμψή του, τονίζεται σε σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, του USDA.

Η παραγωγή βαμβακιού προβλέπεται υψηλότερη λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών στην αρχή της περιόδου, καθώς και των επενδύσεων που ενισχύουν την απόδοση σε σπόρους, καταπολέμηση παρασίτων και διαχείριση υδάτων.

Η παραγωγή εκκοκκισμένου βάμβακος στο Ουζμπεκιστάν κατά την περίοδο εμπορίας (ΜΥ) 2024/25 αναμένεται να φθάσει τους 699.000 τόνους.

Featured Image

Η χρήση αναμένεται να συνεχίσει να ξεπερνά σιγά-σιγά την παραγωγή, καθώς επεκτείνεται η μεταποιητική ικανότητα λόγω των κυβερνητικών επενδύσεων.

Την εμπορική περίοδο 2024/25, η χρήση βαμβακιού προβλέπεται υψηλότερη σε 725.000 ΜΤ και οι εισαγωγές θα καλύψουν το κενό.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image