Featured Image

Στα χέρια του υπηρεσιακού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τρεις καυτές πατάτες.

Λίγες ώρες από την επίσημη ανακοίνωση του καθηγητή Τσακίρη για το ΥπΑΑΤ και οι ανησυχίες των αγροτών και όχι μόνο μεγαλώνουν για το τι μέλει γενέσθαι όσον αφορά στην κατάσταση στον αγροτικό τομέα. Κι αυτό γιατί ο νέος υπηρεσιακός υπουργός παραλαμβάνει επί της ουσίας… καμένη γη, με ένα ΟΣΔΕ μη λειτουργικό, με τις εκκρεμότητες με τη νέα ΚΑΠ και τα οικολογικά σχήματα ανοικτές και με μια χώρα η οποία παλεύει με τις διαθέσεις του καιρού, ο οποίος προκαλεί συνεχώς ζημία στην αγροτική παραγωγή.

Στα παραπάνω πρέπει να σημειωθεί η τεράστια αναστάτωση που επικρατεί στις αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές σε σχέση με τις πληρωμές που είναι να γίνουν, για προγράμματα αγροπεριβαλλοντικά, υπόλοιπα ενιαίας, μεταβιβάσεις, απόθεμα κ.λπ. Αλλά και το σημαντικότερο, το γεγονός, ότι είμαστε στα τέλη Μάη και στο ΥπΑΑΤ δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν το ΟΣΔΕ, όταν οι άλλες χώρες της ΕΕ έχουν ήδη τελειώσει. Επί τούτου πληροφορίες αναφέρουν, πως το σύστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό σε 20 μέρες με 1 μήνα περίπου ενώ θα παραμείνει ανοικτό και μετά το καλοκαίρι.

Featured Image

Μεγάλο πρόβλημα με πολιτικές προεκτάσεις αναμένεται να αποτελέσει και η υποχρεωτική αναγραφή του ΑΤΑΚ σε όλα τα αγροτεμάχια με λίγες μόνο εξαιρέσεις, ένα μέτρο που άλλοι θέλουν και επιθυμούν και άλλοι αντιδρούν σε αυτό, φέρνοντας ως δικαιολογία τις ιδιαίτερες συνθήκες της γης και του μικροτεμαχισμού της στην Ελλάδα.

Newsroom Agronewsbomb