Συνάντηση του Βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες κερασιών στην ΠΕ. Ροδόπης, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων.

Μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο, ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να εκθέσει το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι καλλιέργειες κερασιών από την ισχυρή χαλαζόπτωση αλλά και την ανάγκη προώθησης μέτρων αντιχαλαζικής προστασίας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε ότι η υπηρεσία θα προχωρήσει άμεσα στην καταγραφή των ζημιών στα κεράσια και στην καταβολή αποζημιώσεων, σύμφωνα με το πλαίσιο του Οργανισμού. Επίσης, ότι μετά το Καλοκαίρι θα προωθηθούν τα αντιχαλαζικά μέτρα.

Featured Image

Ο βουλευτής έθεσε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί και την ανάγκη αλλαγής του κανονισμού.

Στο τέλος της συζήτησης συμφωνήθηκε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον πολύ σημαντικό ρόλο του πρωτογενούς τομέα και ότι πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, οι οποίες θα τονώσουν την τοπική παραγωγή και οικονομία.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς, Οζγκιούρ Φερχάτ, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Αντρέα Λυκουρέντζο, για τη συνάντηση και την εποικοδομητική συζήτηση και δεσμεύεται ότι η θεσμική συνεργασία με τον Οργανισμό θα συνεχιστεί.

Featured Image