Από καζο σε…. κάζο το πάει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο ζήτημα των πληρωμών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Από τότε που ελήφθη η πολιτική απόφαση να περάσει το ΟΣΔΕ στο gov.gr και να μην υπάρχει τεχνική υποστήριξη στο ΟΣΔΕ, η μία… σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη. Και μιλάμε για σφαλιάρες, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στις ζωές αρκετών χιλιάδων αγροτικών οικογενειών, οι οποίες εξαρτώνται από τα χρήματα αυτά.

Ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης εμφανίστηκε ανέτοιμος κι αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι κάποιοι τον έσυραν να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ότι πάει σε πληρωμές 200 εκατ. ευρώ την Παρασκευή, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ… Τώρα το ποιός φταίει, είναι δουλειά του υπουργού και της κυβέρνησης συνολικότερα να το βρουν και να κάνουν τις απαιτούμενες αλλαγές.

Όσον αφορά στις πληρωμές που έγιναν, λέγεται μέσω διαρροών ότι αφορούσαν τα υπόλοιπα βασικής του 2022 σε όλους τους δικαιούχους επιδοτήσεων. Μιλάμε για ποσά εξευτελιστικά της τάξης των 1 λεπτού του ευρώ έως 4,5 ευρώ ανά παραγωγό. Άραγε γιατί επελέγη αυτή η λύση; Για να είναι σύννομη η χώρα μας έναντι του κανονιστικού πλαισίου στην ΕΕ που επιτάσσει πληρωμές ως τις 30 Ιουνίου για το προηγούμενο έτος ή για λόγους πολιτικής λόγω αλλαγής στην ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Το μέλλον θα δείξει.

Οι νέες διαρροές τώρα από τους έχοντες την ευθύνη των πληρωμών, τονίζουν πως από Δευτέρα θα έχουμε ένταση των πληρωμών για πρασίνισμα, μεταβιβάσεις, απόθεμα κ.λπ έτους 2022. Το ποιός πιστεύει πλέον όλα αυτά, είναι ένα ερώτημα, ενώ όπως βαίνει η κατάσταση με τις πληρωμές, ευτύχημα θα πρέπει να θεωρείται μια αποπληρωμή όλων των καθεστώτων ενίσχυσης που ανακοίνωσαν επίσημα ΥπΑΑΤ και ΟΠΕΚΕΠΕ τις προηγούμενες ημέρες, εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Επίσης ευτύχημα θα είναι να μην γίνουν οι πληρωμές με πρωτόκολλο, όπως ακούγεται, αφού αυτό είναι παράτυπο.

Featured Image

Ανακοίνωση σχετικά με τις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ από το ΥπΑΑΤ

Από το απόγευμα της Παρασκευής 30 Ιουνίου, ξεκινά η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών για τις ενισχύσεις της βασικής, του πρασινίσματος και των γεωργών νεαρής ηλικίας καθώς και οι πληρωμές των συνδεδεμένων καθεστώτων, Μικρών Νησιών Αιγαίου, των ειδικών ενισχύσεων, των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων, της βιολογικής γεωργίας-κτηνοτροφίας και της εξισωτικής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στο παρακάτω link:

https://www.opekepe.gr/enimerosi/anouncements/4473-anakoinwsh-sxetika-me-plhrwmes-opekepe

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image