Αυξάνουν οι πιέσεις προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής, ώστε να επισπευσθεί η καταβολή της επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου αγροτών έτους 2023.

Οι πληροφορίες του Agronewsbomb θέλουν το ζήτημα να έχει τεθεί σε ανώτερο επίπεδο και συγκεκριμένα στην τελευταία σύσκεψη που έγινε παρουσία Γεωργαντά στο Μαξίμου προ μηνός περίπου, όπου και ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Οικονομικών.

Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες και εν προκειμένω το αγκάθι είναι το γεγονός ότι δεν έχει ακόμα ανοίξει καν το ΟΣΔΕ του 2023, άρα δεν μπορούν να προκύψουν τα ποσά.

Featured Image

Οι πληροφορίες εδώ αναφέρουν πως όλα θα εξαρτηθούν από τα γκάλοπ πριν την πρώτη κάλπη, από το αποτέλεσμα αυτής και γενικότερα το κλίμα για το κυβερνών κόμμα, με πηγή μας σημειώνει πως με μια ενδεχόμενη γρήγορη πληρωμή αυξάνουν κατακόρυφα ενόψει κάλπης οι θετικές γνώμες για το κόμμα της ΝΔ, που μέσα σε λίγους μήνες θα έχει καταφέρει να πληρώσει τόσες επιστροφές ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αντίθετα την είχε κόψει εντελώς.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image