Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία χιλιάδων νόμιμων μεταναστών μέσω του αγροτικού τομέα αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Συγκεκριμένα, εκπονείται σχέδιο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – σε συνεργασία με τα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εργασίας και τον ΟΑΕΔ – για την παροχή δουλειάς στα χωράφια σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ιδέα είναι απλή και μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω, τόσο σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού, όσο και στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αλλά και της αγροτικής οικονομίας, γράφουν τα ΝΕΑ.

Όμως πόσο εύκολο είναι να γίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που σήμερα ένας Έλληνας αγρότης πρέπει να πάει στις αρμόδιες Αρχές και να καταθέσει ένα σωρό χαρτιά και να χαλάσει μέρες από τη ζωή του για να καταφέρει να απασχολήσει εργάτες είναι ένα ερώτημα. Όπως ακόμα, πως θα απασχοληθεί αυτός ο μετανάστης, όταν σήμερα η πλειοψηφία των μεταναστών προτιμούν να μην δουλεύουν ή να τα παίρνουν μαύρα για να μη χάσουν τα επιδόματα που τους πληρώνει ο Ελληνικός λαός; Αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Featured Image

Από όλη την Ελλάδα υπάρχουν αιτήματα για την εύρεση εργατών που θα απασχοληθούν σε εργασίες εποχικού χαρακτήρα σε διάφορες καλλιέργειες. Οι παραγωγοί αδυνατούν να βρουν φθηνά εργατικά χέρια και πολλές φορές αναγκάζονται να φέρνουν για 2 – 3 μήνες εργάτες από την Αλβανία.

Ωστόσο, όπως οι ίδιοι οι αγρότες δηλώνουν, υπάρχει πρόβλημα τόσο με τα προξενεία και τις βίζες όσο και με τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργατών.

Η κυβέρνηση άκουσε τα αιτήματα των παραγωγών από όλη τη χώρα και προχώρησε στη σύσταση μιας επιτροπής που ανέλαβε να βρει λύση στο πρόβλημα, εφαρμόζοντας πιλοτικά το μέτρο σε μια περιοχή.

Featured Image