Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Γεωργία, Janusz Wojciechowski, ανακοίνωσε σε συνάντηση στο Βαγιαδολίδ ότι εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δεν θα πληρώνονται κάτω από το κόστος παραγωγής τους για τα προϊόντα τους.

Ο Wojciechowski επεσήμανε ότι η Ευρώπη βιώνει μια «πολύ σημαντική» συζήτηση για το μέλλον της ΚΓΠ λόγω της εφαρμογής τριών επιπέδων, όπως το ευρωπαϊκό, το διεθνές και το εθνικό, μετά τις διαμαρτυρίες των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις ήταν ένα «σήμα» για αυτόν, προκειμένου να συνειδητοποιήσει ότι ήταν απαραίτητο να τροποποιηθεί «ένα σημαντικό μέρος της νομοθεσίας και να απλοποιηθούν ορισμένοι περιορισμοί της κοινής γεωργικής πολιτικής.

Featured Image

Ο Wojciechowski έχει εγγυηθεί ότι θα συνεχίσει το έργο του με στόχο την «ενίσχυση των αγροτών στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Πρόθεσή μου είναι να εισαγάγω αυτόν τον κανόνα που λέει ότι η πληρωμή πρέπει να απαγορεύεται εάν είναι μικρότερη από το κόστος παραγωγής, είναι πολύ σημαντικό να εισαχθεί αυτή η αρχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο», υποστήριξε.

Τέλος, ανέφερε ότι η θέση του για το μέλλον της ΚΓΠ βασίζεται σε τέσσερις βασικές αρχές όπως «ασφάλεια, σταθερότητα, βιωσιμότητα και αλληλεγγύη».

Featured Image