Η Χριστίνα Ξάνθα με το Philion Elaion μίλησε στο Agronewsbomb.gr για την εμπειρία της στην ελαιοκαλλιέργεια και τις πωλήσεις.

Η Χριστίνα Ξάνθα από τη Μαγνησία αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά με την παραγωγή και την τυποποίηση του ελαιολάδου την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το 2015, περισσότερο για οικογενειακούς λόγους. Σήμερα, έχει καταφέρει να καλλιεργεί 1.500 δέντρα με ελιά Κορωνέικη, αλλά και Καλαμών στην περιοχή των Μικροθηβών στη Μαγνησία και να υπερηφανεύεται κιόλας ότι έχει πελάτες για το προϊόν της από περιοχές με μακρά παράδοση στην ελαιοκαλλιέργεια, όπως η Πελοπόννησος και η Κρήτη.

Οι φροντισμένοι ελαιώνες της οικογένειας στις Μικροθήβες

“Αποφασίσαμε να μπούμε στην καλλιέργεια και την τυποποίηση πριν μερικά χρόνια. Στην αρχή με συμβατικό προϊόν και μετέπειτα με βιολογικό. Καταρχήν προσπαθούμε να γίνουμε αποδεκτοί στον τόπο μας, να πετύχουμε εδώ και μετά στις υπόλοιπες αγορές και στο εξωτερικό. Σήμερα για έναν απλό αγρότη δεν είναι εύκολο να τυποποιήσει και να κάνει εξαγωγή. Χρειάζεται όρεξη, κεφάλαια και τρέξιμο. Χρειάζεται επίσης προβολή… Εμείς έχουμε ως βασικό προϊόν ένα blend ελαιόλαδο βιολογικό, από Κορωνέικη ελιά που συλλέγεται νωρίς και Καλαμών, από ελιά ψιλή που συλλέγουμε νωρίς. Έχουμε καταφέρει να πάμε σε διαγωνισμό και να πάρουμε βραβείο, κάτι που είναι μεγάλη επιτυχία για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”, αναφέρει μιλώντας στο Agronewsbomb η κα Ξάνθα.

Featured Image

Το Philion Elaion διαπρέπει σε Ελλάδα και εξωτερικό

“Στο εξωτερικό έχουμε μεμονωμένους πελάτες, καθώς δεν είναι τόσο εύκολη η διαδικασία. Υπάρχουν ρήτρες για την ποιότητα και την ποσότητα των προϊόντων. Το καλό είναι πως υπάρχει ζήτηση για καλό blend και εμείς το εκμεταλλευόμαστε”, καταλήγει, προσθέτοντας πως το χαρακτηριστικό του προϊόντος είναι μια πιο “γλυκιά” γεύση λόγω του ελαίου από Καλαμών…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image