Μία “πρόβλεψη”, (η πραγματικότητα οδηγεί σε αυτήν), κάνει μέσα από σαφή επιχειρήματα, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας Μάκης Αντωνιάδης. 

του Παύλου Νεκτάριου Παπαδόπουλου

Τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που μία μεγάλη ζημιά στις παραγωγές είτε από χαλάζι, είτε από παγετό,είτε από βροχοπτώσεις, βλέπουμε Βουλευτές, πρόεδρο του ΕΛΓΑ, αντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους να δηλώνουν τη συμπαράσταση τους στους πληττόμενους παραγωγούς.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Αν θέλουνε όλοι αυτοί να βοηθήσουν προς τη σωστή κατεύθυνση πρέπει να πιέσουν να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να επανδρωθεί“, αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης. 

Σημειώνει πως “ο ΕΛΓΑ είναι ένας οργανισμός αιμοδότης προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Δηλαδή, με την κινητικότητα οι υπάλληλοι του έχουν τη δυνατότητα να μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου.

Featured Image

Ακούμε τόσα χρόνια ότι όλοι αυτοί στηρίζουν τον ΕΛΓΑ αλλά, δεν κάνουν τίποτα για να κάνει επιτέλους ο ΕΛΓΑ ένα οργανόγραμμα για να μπορεί και αυτός με τη σειρά του να δέχεται υπαλλήλους από άλλες υπηρεσίες και επιτέλους να επανδρωθεί με τους υπαλλήλους που έχει πραγματικά ανάγκη“.

Τι γίνεται όμως; Όπως τονίζει ο Πρόεδρος (και εδώ είναι η “βόμβα”),  “μαθηματικά σε 1-2 χρόνια ο ΕΛΓΑ δεν θα έχει υπαλλήλους γιατί είτε θα μεταταχθούν γιατί έχουν το δικαίωμα να το κάνουν, είτε θα έχουν συνταξιοδοτηθεί“.

Φαντάζεται ο καθένας που θα οδηγηθούμε όσον αφορά την ασφάλεια της παραγωγής και τις αποζημιώσεις…Τι, όχι;

pellanews.gr

Featured Image