Οι τιμές των σιτηρών ζωοτροφών στον Δυτικό Καναδά παρουσιάζουν τη συνήθη εποχιακή αδυναμία καθώς η σπορά της άνοιξης συνεχίζεται, αλλά οι τιμές πρόκειται να μειωθούν περαιτέρω.

«Νομίζω ότι καθώς προχωράμε, (οι τιμές) θα μειωθούν αρκετά», δήλωσε ο Mike Fleischhauer της Eagle Commodities Ltd. στο Lethbridge. «Η αγορά καλαμποκιού τους επόμενους έξι μήνες θα πέσει 20 με 25 τοις εκατό. Αυτό θα τραβήξει πίσω το σιτάρι και το κριθάρι, σίγουρα».

Παρά τον θερμότερο καιρό, το καλαμπόκι από τις Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθεί να φθάνει σε τροφοπαραγωγικές μονάδες «σε σωρό» σύμφωνα με τον Fleischhauer.

«Η τιμή (του καλαμποκιού) είναι αρκετά φθηνότερη από το σιτάρι και το κριθάρι. Έχουν αρκετά αυτή τη στιγμή για να μπουν σε νέα καλλιέργεια και μετά θα δούμε πού θα πάει από εκεί», είπε.

Ο Fleischhauer έχει δει προσφορές καλαμποκιού στα 365 $ ανά τόνο (9,27 $ ανά μπουσέλ), καθώς και προσφορές για κριθάρι τροφής μεταξύ 390-395 $/τόνο (8,49-8,60 $/bu.). Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που θα επηρεάσουν την τιμολόγηση, συμπεριλαμβανομένου του καιρού.

Featured Image

«Όλα εξαρτώνται επίσης από το τι έχουμε να κάνουμε για τον καιρό», είπε. «Στο μεγαλύτερο μέρος της, η νότια Αλμπέρτα και το νότιο Σασκάτσουαν βρέχονται έγκαιρα. Γνωρίζω ότι η κεντρική Αλμπέρτα και το κέντρο του Σασκάτσουαν είναι λίγο διαφορετικά, αλλά μόλις ολοκλήρωσαν τη σπορά τις τελευταίες 10 ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι μπορούν να βρουν έγκαιρα και εκεί ψηλά».

Η υψηλή προσφορά για το κριθάρι ζωοτροφών στην Αλμπέρτα την Τετάρτη ήταν 9,04 $/bu., 11 σεντς λιγότερο από τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το Prairie Ag Hotwire. Στο Σασκάτσουαν, η προσφορά υψηλής παράδοσης παρέμεινε αμετάβλητη από τον περασμένο μήνα στα 7,75 $/bu., ενώ στη Μανιτόμπα, ήταν 37 σεντς χαμηλότερη από ό,τι πριν από ένα μήνα στα 6,88 $/bu.

Για το σιτάρι ζωοτροφών, η προσφορά υψηλής παράδοσης στην Αλμπέρτα ήταν 11,43 $/bu., μειωμένη κατά 14 σεντς από τον προηγούμενο μήνα. Στο Saskatchewan, ήταν $10/bu. (μείωση 75 σεντς) και στη Μανιτόμπα, η υψηλή προσφορά ήταν 9,71 $/bu. (πτώση 21 σεντς).

albertafarmexpress.ca

Featured Image