Πρόκειται για το ελαιόλαδο ΠΟΠ Brisighella, που πωλήθηκε, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ismea προς 22 ευρώ το κιλό τις προηγούμενες ημέρες.

Οι τιμές στην Ιταλία μπορεί να υπολογίζονται διαφορετικά από ό,τι στην Ελλάδα, δηλαδή αυτές που ανακοινώνονται είναι οι τιμές που πουλά το εργοστάσιο, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι το ΠΟΠ προϊόν Brisighella στη Ραβέννα πωλήθηκε προς 22 ευρώ το κιλό.

Ποιο είναι το ελαιόλαδο που έπιασε τα 22 ευρώ το κιλό

Είναι ένα προϊόν που προέρχεται από την όμορφη πόλη Brisighella στην Ιταλία. Ας ανακαλύψουμε περισσότερα για αυτό το μοναδικό ελαιόλαδο και την παράδοση που συνοδεύει την παραγωγή του.

Τοποθεσία και ιστορία
Η πόλη Brisighella βρίσκεται στην επαρχία Ravenna της περιοχής Emilia-Romagna της Βόρειας Ιταλίας. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για την υψηλή ποιότητα του ελαιολάδου της και την πολυάριθμη ελαιοκαλλιέργεια που διαθέτει. Το ελαιόλαδο Brisighella παράγεται από τις ελιές της ποικιλίας “Nostrana di Brisighella”, η οποία είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ελαιολάδου.

Η παραγωγή ελαιολάδου στην περιοχή της Brisighella χρονολογείται από την αρχαιότητα, και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για τη συγκομιδή και την επεξεργασία των ελιών έχουν κληρονομηθεί γενιά με γενιά. Οι καλλιέργειες ελιών στις πλαγιές της περιοχής, σε συνδυασμό με το μοναδικό κλίμα και το έδαφος, δίνουν στο ελαιόλαδο Brisighella ένα ξεχωριστό και αναγνωρίσιμο προφίλ γεύσης.

Featured Image

Γεύση και ποιότητα
Το ελαιόλαδο Brisighella διαθέτει μια εξαιρετική ποιότητα και μια ξεχωριστή γεύση που το καθιστούν ιδανικό για απόλαυση σε σαλάτες, πιάτα με λαχανικά, ψητά, και πολλές άλλες μεσογειακές συνταγές. Το ελαιόλαδο Brisighella έχει ένα φρουτώδες άρωμα, με νότες ώριμων ελιών και ελαφριά πικάντικη επίγευση. Η παραγωγή του γίνεται με παραδοσιακούς τρόπους, με την πρώτη πίεση των ελιών να γίνεται μηχανικά..

Το ελαιόλαδο Brisighella κατέχει και την πιστοποίηση DOP (Denominazione di Origine Protetta), η οποία επιβεβαιώνει την προέλευση του και την τήρηση των παραδοσιακών μεθόδων παραγωγής.

Παράδοση και τουρισμός
Η περιοχή Brisighella είναι επίσης γνωστή για την πολιτιστική κληρονομιά και τα αξιοθέατά της. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια εμπειρία οινογευσίας σε ένα από τα τοπικά κελάρια κρασιού, να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια της πόλης και να επισκεφθούν το φημισμένο κάστρο Rocca Manfrediana. Η επίσκεψη στο Brisighella είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψετε την ιταλική φιλοξενία και να δοκιμάσετε τα προϊόντα της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του ελαιολάδου Brisighella.

Το ελαιόλαδο Brisighella είναι ένα προϊόν που συνδυάζει την αριστεία στη γεύση και την ποιότητα με την πλούσια παράδοση και την ομορφιά της περιοχής Brisighella. Είναι ένας από τους θησαυρούς της ιταλικής κουλτούρας και της μεσογειακής διατροφής. Όσοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυτό το εξαιρετικό ελαιόλαδο, ανακαλύπτουν την πραγματική γεύση της Ιταλίας και εμπλουτίζουν τη διατροφή τους με ένα υγιεινό και απολαυστικό προϊόν.

Newsroom Agronewsbomb