Featured Image

Σόγια, Καλαμπόκι Υψηλότερα στη διάρκεια της ολονύκτιας διαπραγμάτευσης

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τη σόγια σημείωσαν άνοδο κατά τη διάρκεια της ολονύκτιας διαπραγμάτευσης λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας στην Αργεντινή, ενώ το καλαμπόκι σημείωσε μικρή άνοδο λόγω των ενδείξεων ζήτησης για τις προμήθειες των ΗΠΑ.

Ο ξηρός καιρός στην Αργεντινή αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς οι βροχές θα περιοριστούν στις νοτιοδυτικές καλλιεργητικές περιοχές τις επόμενες έξι έως 10 ημέρες, ανέφερε η Commodity weather Group σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

Στις προοπτικές 16 έως 30 ημερών, οι βροχές θα περιοριστούν στο ανατολικό μισό της Αργεντινής, αν και ορισμένα μοντέλα χθες έδειξαν πιθανότητα για υγρότερο καιρό, ανέφερε ο προγνώστης.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το καλαμπόκι αυξήθηκαν ελαφρώς λόγω ενδείξεων ζήτησης.

Οι εξαγωγείς πούλησαν 667.000 μετρικούς τόνους του σιτηρού στην Κίνα για παράδοση κατά την τρέχουσα περίοδο εμπορίας που λήγει στις 31 Αυγούστου, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Η υπηρεσία ανέφερε την Τρίτη πρόσθετες πωλήσεις 612.000 μετρικών τόνων αμερικανικού καλαμποκιού στην Κίνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιτάρι, εν τω μεταξύ, ήταν χαμηλότερα στις ολονύκτιες συναλλαγές, ακόμη και καθώς η αβεβαιότητα συνεχίζει να στροβιλίζεται σχετικά με την ανανέωση της Πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας.

Η συμφωνία που διατηρεί τη ροή αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία λήγει το Σάββατο, εκτός αν ανανεωθεί. Η Ρωσία έχει συμφωνήσει να παρατείνει τη συμφωνία αυτή κατά 60 ημέρες, αλλά η Τουρκία, ένας από τους κύριους διαπραγματευτές μαζί με τα Ηνωμένα Έθνη, πιέζει για μια νέα συμφωνία 120 ημερών.

Featured Image

Η πρωτοβουλία είχε αρχικά αναληφθεί τον Ιούλιο σε μια προσπάθεια να βγουν τρόφιμα από την εμπόλεμη Ουκρανία για να μειωθεί η παγκόσμια πείνα. Η Ουκρανία είναι σημαντικός εξαγωγέας τόσο σιταριού όσο και καλαμποκιού.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε σε ομιλία του στην Αιθιοπία ότι η συμφωνία “δεν μπορεί να αφεθεί να λήξει”, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στα γεωργικά προϊόντα από την Ουκρανία.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια σόγιας για παράδοση Μαΐου αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Χρηματιστήριο του Σικάγο κατά 6½ σεντς στα 14,95¾ δολάρια το μπούσελ. Το αλεύρι σόγιας αυξήθηκε κατά 2,10 δολάρια στα 480,50 δολάρια ανά κοντό τόνο και το σογιέλαιο πρόσθεσε 0,22 σεντς στα 56,56 σεντς ανά λίβρα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το καλαμπόκι αυξήθηκαν κατά 1½ σεντς στα 6,28 δολάρια το μπούσελ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το σιτάρι για παράδοση τον Μάιο υποχώρησαν κατά 5 σεντς στα 6,97¾ δολάρια το μπούσελ, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Kansas City έχασαν 4½ σεντς στα 8,15¼ δολάρια το μπούσελ.

Αgrogata

Πηγή: agriculture.com