Στην ανθοφορία περνάνε σιγά σιγά τα δέντρα με Καλαμών και εκ πρώτης όψης φαίνεται πως -όπως και στα Χαλκιδικής- θα υπάρχει πρόβλημα.

Αναφορές αγροτών από την νο1 σε παραγωγή Αιτωλοακαρνανία, την Λακωνία, τη Μεσσηνία, αλλά και τη Φθιώτιδα τονίζουν πως υπάρχει θέμα.

Πιο σοβαρό είναι το πρόβλημα στις Αμφίσσης όπου τα δέντρα δείχνουν εντελώς άδεια, όπως τονίζει στο Agronewsbomb, o έμπειρος παραγωγός Γιώργος Μπουράμας από τις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Όσον αφορά για τα Καλαμών στην περιοχή, είναι ακόμα λίγο νωρίς αλλά και εδώ τα μηνύματα δεν είναι τόσο καλά, με τους παραγωγούς να τα ρίχνουν στον περίεργο όπως λένε καιρό.

Featured Image

Ο Γ. Μπουράμας

Σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στη νο1 παραγωγική ζώνη της χώρας, που δεν είναι άλλη από την Αιτωλοακαρνανία με τους παραγωγούς αλλά και γεωπόνους να βλέπουν με βάση την εικόνα της ανθοφορίας μια μείωση της παραγωγής 50, 60 ίσως και παραπάνω τοις εκατό απ’ο ό,τι πέρσι, δηλαδή ένα τεράστιο εισόδημα χαμένο για την τοπική οικονομία.

Προβλήματα αναφέρουν αγρότες για τα Καλαμών και από Λακωνία, Μεσσηνία, περιοχές όπου άλλα λιοστάσια έχουν και άλλα δεν έχουν, δεδομένης όμως της περσινής υπερπαραγωγής οι περισσότεροι αναμένουν κάθετη πτώση. Οι περισσότεροι αγρότες τονίζουν πως είναι ακόμα νωρίς, υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά και αν κάνει κανένα λίβα στην ανθοφορία, τότε η καρποφορία θα είναι ακόμα πιο κάτω.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image