Δυο μήνες πίσω λόγω των βροχοπτώσεων πήγαν η πρώτη και η δεύτερη κοπή στα τριφύλλια, ενώ πολλοί είτε δεν έχουν κόψει καθόλου, είτε έχουν χάσει και εντελώς την παραγωγή τους λόγω των βροχών.

Αντιμέτωπη με μεγάλο πρόβλημα είναι πλέον η εγχώρια κτηνοτροφία, τόσο οι προβατάρηδες, όσο και οι κτηνοτρόφοι με γελάδια, καθώς έχουν είτε ατελώς κοπεί είτε και καθόλου τα δυο πρώτα χέρια, εξαιτίας των βροχών, που συνεχίζονται και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Η όλη αυτή κατάσταση οδηγεί το τρίτο και τέταρτο χέρι σε τιμές πολύ πάνω από τα 30 λεπτά το κιλό κι ενώ εξαντλούνται ήδη και τα τελευταία περσινά αποθέματα αυτές τις ημέρες.

“Τώρα έπρεπε να κόβαμε το δεύτερο μαχαίρι, όμως αυτό δεν είναι εφικτό λόγω καιρού. Υπάρχει μάλιστα κόσμος που έχει κόψει και έχασε τα τριφύλλια γιατί βράχηκαν. Οι ποσότητες που έχουν πέσει στην αγορά είναι ελάχιστες. Κάθε μέρα μας παίρνουν τηλέφωνα κτηνοτρόφοι που ψάχνουν για τριφύλλια, αλλά δυστυχώς πλέον δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους”.

Featured Image

Και συνεχίζει: “Πολλοί κάνανε σπορόκεντρα και δεν τους δίνει το περιθώριο ο χρόνος να πάρουν δεύτερο μαχαίρι, γιατί πάνε για σπόρο γιατί είναι και η συνδεδεμένη ενίσχυση των 50 ευρώ. Αυτό περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάστασ用.

Σύμφωνα με τον κ. Εκίζογλου, από Βουλγαρία σήμερα το πέλετ έχει 32 λεπτά, αλλά όπως πάει η κατάσταση, ίσως να αυξηθεί κατά πολύ η τιμή του.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image