Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού στο Σικάγο υποχώρησαν την Τρίτη, με την αγορά να αντιμετωπίζει πιέσεις από τον κορυφαίο εισαγωγέα Κίνα, η οποία ακυρώνει περισσότερα φορτία από τις ΗΠΑ εν μέσω άφθονων παγκόσμιων προμηθειών.

Το καλαμπόκι έχασε έδαφος, ενώ η σόγια σημείωσε άνοδο, με τις δύο αγορές να αντιμετωπίζουν πιθανώς αντίθετους ανέμους από τις προσδοκίες για παραγωγή σχεδόν ρεκόρ στη Νότια Αμερική.

«Οι τιμές του σιταριού είναι πιθανό να πέσουν περαιτέρω όταν κοιτάξετε τις προοπτικές παραγωγής σε όλο το βόρειο ημισφαίριο», είπε ένας αναλυτής με έδρα το Σίδνεϊ. «Οι προμήθειες θα αυξηθούν».

Το πιο ενεργό συμβόλαιο σίτου στο Chicago Board of Trade (CBOT) Wv1 υποχώρησε 0,1% στα 5,46-1/2 $ το μπουσέλ, από τις 0316 GMT. Το Cv1 του καλαμποκιού μειώθηκε 0,2% στα 4,40-3/4 δολάρια το μπουσέλ, ενώ η σόγια Sv1 πρόσθεσε 0,3% στα 11,82-1/4 δολάρια το μπουσέλ.

Η πτώση των τιμών εξαγωγής ρωσικού σιταριού και η υψηλή προσφορά στην παγκόσμια αγορά μειώνουν τη ζήτηση για το σιτάρι στις ΗΠΑ.

Οι ιδιώτες εξαγωγείς ακύρωσαν τις πωλήσεις 264.000 μετρικών τόνων αμερικανικού μαλακού κόκκινου χειμερινού σιταριού που είχαν δεσμευτεί για παράδοση στην Κίνα, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA).

Featured Image

Ήταν η τρίτη ακύρωση σε ισάριθμες εργάσιμες ημέρες και η μεγαλύτερη από τις τρεις, μετά από δύο ακυρώσεις την περασμένη εβδομάδα συνολικού ύψους 240.000 τόνων μαλακού κόκκινου σίτου που πωλήθηκαν στην Κίνα.

Περίπου το 4% των χειμερινών δημητριακών στη Ρωσία είναι σε «κακή και αραιή» κατάσταση, δήλωσε τη Δευτέρα η Russian Grain Union, σε σύγκριση με ένα τυπικό ποσοστό 6% σε αυτό το στάδιο της σεζόν.

Οι προμήθειες της Βραζιλίας σχεδόν ρεκόρ επιβαρύνουν τις τιμές της σόγιας.

Το USDA μείωσε ελαφρώς τις προβλέψεις του για την καλλιέργεια σόγιας στη Βραζιλία, αλλά οι προοπτικές του ήταν πάνω από πολλές ιδιωτικές εκτιμήσεις και υπενθύμισαν στους αντιπροσώπους άφθονες προμήθειες από τη Νότια Αμερική.

Οι πωλήσεις της συγκομιδής σόγιας 2023/24 στη Βραζιλία έφτασαν το 36,6% της προβλεπόμενης παραγωγής, πίσω από τον ιστορικό μέσο όρο για την περίοδο, αλλά ελαφρώς μπροστά από πέρυσι αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων αγροτοβιομηχανιών Safras & Mercado τη Δευτέρα.

Τα αμοιβαία κεφάλαια εμπορευμάτων ήταν καθαροί αγοραστές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης καλαμποκιού, σιταριού και σόγιας CBOT τη Δευτέρα και καθαροί πωλητές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης σόγιας και σόγιαλευρου, δήλωσαν οι έμποροι.

Featured Image